Pereiti prie turinio

Aptarimas:Talentas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Konsultantas 08:56, 26 Sausio 2006 (EET) Nenoriu kaitalioti Tamstos straipsnio, bet jame pateiktas talento apibrėžimas nepakankamas, nes, tarkime, ką vadinsite talentingu sportininku? Tą, kurio IQ labai aukštas? (Beje, intelektas ir protas nėra sinomimai, nes intelektas yra sugebėjimo spręsti loginius uždavinius rodiklis, o į proto sąvoką greta intelekto patenka ir jausmai).

Siūlau sukurti nuorodinį str. Talentas ir pateikti nuorodas nors į:

Talentas (gabumai)

Talentas, svorio matas (apie šitą parašysiu)

Talentas, upė Šveicarijoje


Carneyfex 11:50, 26 Sausio 2006 (EET) Aš apskritai manyčiau, kad IQ > 130 yra veikiau talento pasekmė, o ne apibrėžimas. Jeigu neprieštarauji, galėčiau straipsnį išplėsti, palikdamas tavuosius teiginius, bet pateikdamas šiek tiek universalesnį talento apibrėžimą.

Konsultantas 12:00, 26 Sausio 2006 (EET)Labai pritariu tokiai šviesiai minčiai. Rekomenduoju taip pat pasižiūrėti, kaip gudriai ir protingai šiuo terminu nepiktnaudžiauja kitų kalbų wiki, rašydami apie gabumą, o ne talentą. Dėl apibrėžimo sąvokos kaipo tokios: manau, kad pats metodinis požiūris į enciklopedijos žanrą turėtų implikuoti ne APIBRĖŽIMŲ (žodynų objektas), bet APRAŠYMŲ (enciklopedijos objektas) pateikimą. Aiškinu skirtumą: APIBRĖŽIMAS yra minimalus informacijos paketas, kurio pakanka aprašomajam objektui identifikuoti (Žmogus - kalbantis žinduolis). Gera iliustracija - fizikos dėsnių formulavimas, kuriuose nėra nė vieno perteklinio žodžio. APRAŠYMAS savo ruožtu yra (maksimalus) informacijos paketas apie pasirinktąjį objektą, tarkime, godotinojo Archimedo dėsnis, kuris suformuluojamas APIBRĖŽIMU, bet gali būti APRAŠOMAS ištisomis knygomis. APIBRĖŽIMAS wiki kontekste visada bus nebaigtas straipsnis.