Aptarimas:TRIZ

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Paburbėkime, kas nori valdyti savo kūrybą? -- AndriuZ 03:30, 23 Bal 2005 (EEST)

Dėl perkrovimo ir pan[redaguoti vikitekstą]

Žiūriu šitas straipsnis tikriausiai patenka į man šiurpiausių straipsnių trejetuką - kokius du trečdalius straipsnio užima turinys, susijusios nuorodos ir išorinės nuorodos. o ir likęs tekstas nelabai solidus - galybė nepradėtų skyrelių, neišversti sakiniai ir cielos pastraipos, reklaminiai šūkiai ("Laikas - negailestingas teisėjas", "Intensyvus XXI amžiaus ritmas diktuoja sąlygas, kai įkvėpimo laukti nėra laiko" ir pan). Sakyčiau, kad nusipelnė {{Attention}} žymės. Knutux 15:04, 3 Bir 2005 (EEST)

tokioms frazėms patvarkyti juk spec žinių nereikia :-) --AndriuZ 22:29, 3 Bir 2005 (EEST)
nu bent jau angliškų gabalų teksto neturėtų būti, kitaip straipsnis linksta netgi prie {{Cleanup}}. Kadangi tai kažkokia naujovė tai nelabai ir taisyti išeina. Dirgela

kategorizacja[redaguoti vikitekstą]

Reikėtų apsispręsti kas yra TRIZ ir aiškiai tai nurodyti straipsnyje - "teorija", "metodologija", "mokslas". Dabar toks įspūdis, kad gali būti viskuo. "Mokslo" atveju kelčiau tuos pačius klausimus kaip ir apie "socioniką". Dirgela 09:39, 4 Bir 2005 (EEST)
kad "mokslas - nemenas" prasme, tai gal ir taip, bet juk pavadinime yra "teorija", tai gal tebūnie. "Socionika" atveju te buvo ne tik klausimai, bet ir "pavedžiojimai"  :-) --AndriuZ 14:29, 4 Bir 2005 (EEST)

Pasikarščiavai - ajajai, taip negerai :-) palikai porą ne TRIZ nuorodų... Svarbiausias atstačiau, likusias - jeigu tai darei "sąmoningai" tai gal galėtum pakomantuoti kiekvieną?

sorry, bet nesiruošiu komentuoti, neturiu laiko kiekvienos nuorodos analizei. Jei nori, kad jos čia būtų, tai geriau pats pakomentuok kam kiekviena iš paliktų (ir kitų norimų) reikalinga šiame straipsnyje. Nepamiršk, kad wikipedija, tai ne tavo bookmark'ų rinkinys, nuorodos reikalingos tik kaip solidūs šaltiniai (jei yra diskutuotinų vietų) arba papildančios straipsnį, bet ne "viskas ką google randa susijusio". Knutux 13:58, 4 Bir 2005 (EEST)
taip pat neturiu laiko moralizavimui, tik mane stebina, kodėl "yra laiko" kirsti iš peties, o po to kažkas "turi turėti laiko" atstatinėti? Straipsnio poliravimas užtruks ir dabar čia esančios (buvusios) nuorodos - ne pats didžiausias blogis visoje Wikipedijoje (ir pačiame straipsnyje). --AndriuZ 14:36, 4 Bir 2005 (EEST)
Na dėl "ne pats didžiausias blogis visoje Wikipedijoje" dar drįsčiau pasiginčyti :) O šiaip pertvarkysiu dar agresyviau straipsnį, nebegaliu tokio pakęsti. Knutux 16:56, 4 Bir 2005 (EEST)

==Įšorinės nuorodos == + * [http://www3.sympatico.ca/karasik/ THE ANTI TRIZ-JOURNAL] + * [http://www.triz40.com/ Interactive TRIZ Matrix] + * [http://www.trizexperts.net/ TRIZ Experts] + * [http://www.mazur.net/triz Glenn Mazur's TRIZ page] + * [http://www.triz-austria.com TRIZ Austria] + * [http://www.triz.ch TRIZ Switzerland] + * [http://www.start2think.com/triz.html ASIT (Advanced Systematic Innovative Thinking)] + * [http://www.imeche.org.uk/manufacturing/triz.asp TRIZ at the Institution of Mechanical Engineers (IMechE)] + * [http://directory.google.com/Top/Reference/Knowledge_Management/Knowledge_Creation/ Google katalogas. Žinių vadyba/kūryba] + * [http://www.anywho.com/cgi-bin/webdrill?catkey=gwd/Top/Reference/Knowledge_Management/Knowledge_Creation/Problem_Solving AnyWho.com katalogas] + * [http://www.ferret.com.au/articles/3c/0c02a03c.asp Problem solving: looking back to go forward] + * [http://www.dagr.demon.co.uk/resources.html Rekomenduojami skaitiniai] + --AndriuZ 13:50, 4 Bir 2005 (EEST)

Nepradėkit tik editinimo karo ;) AnriuZ galėtų tokius nuorodų rinkinius sudaryti dmoz.org - tai atviras internetinio nuorodų katalogo kūrimo projektas. Sakau tai nė kiek neironizuodamas. Dėl nuorodų - gal galėtume susitarti dėti maksimum penkias išorines nuorodas, jei jos ne leituvių kalba ir maksimum septynias jei jos lietuviškos? Dirgela 19:36, 4 Bir 2005 (EEST)
Man kažkaip natūraliai gaunasi maksimum keturios - penkios nuorodos visada. Juk visi esminiai dalykai būna aprašyti straipsnyje, nuorodose gali būti tik šiokie tokie smulkūs papildymai. Jos dedamos kaip informacijos šaltinis, manau, tai svarbiausias dalykas. O kad būtų septyni skirtingi šaltiniai, nedubliuojantys viens kito, netikiu. Nebent straipsnio tema yra "visokie įvairūs dalykai pasaulyje" :) --Nomad 15:54, 29 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Funkcijos - tobulinimas[redaguoti vikitekstą]

nors šis pradinis funkcijų sąrašas paimtas iš tikrai kompetetingo autoriaus (Vladimir Petrov) darbo , tačiau akivaizdu, kad tai toli nuo idealo. Nors pats autorius yra pažadėjęs pasitaisyti ru: versijoj, dar matyt rankos nepriėjo. Mano požiūriu te labai trūksta sistematikos:

1 pvz.: Kūrybinės vaizduotės ir mąstymo lavinimas. ir Kūrybinės asmenybės ir kūrybinių kolektyvų vystymas. praktiškai yra tas pat, todėl galima būtų jungti į gerą apibendrinimą.
2 pvz.: Bet kurios praktinės veiklos srities žinių sisteminimas, leidžiantis žymiai efektyviau panaudoti tas žinias praktinėms užduotims principiniai naujais būdais ir Maksimaliai efektyvus žinių apie gamtos ir technikos išteklius panaudojimas yra vėlgi tas pat, nes kalbama apie efektų sąvadus (dar nėra LT straipsnio), žr ru:Указатели эффектов. --AndriuZ 14:08, 13 Bir 2005 (EEST)

Straipsnyje pateikiamos informacijos išskaidymas[redaguoti vikitekstą]

Reikėtų straipsnį suskaidyti į kelias dalis arba atitinkamas dalis perkelti į kitus straipsnius.

Šiuo metu gana daug istorinės, metodinės, mokslinės informacijos. Nemažai vertingos, bet pateikimo forma turėtų būti patobulinta.

Ooom 21:24, 3 Gruodžio 2005 (EET)