Aptarimas:Senovės Egipto istorija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Del klaidų, mano manymu istoriniai straipsniai, ypač, apie laikotarpį buvusį prieš 2000-5000 m. negali būti labai tikslūs. Tuo labiau, kad skirtingi šaltiniai dažniausiai pateikia šiek tiek (kartais visiškai) skirtingą medžiagą. E rulez 19:39, 14 Liepos 2005 (EEST)

tai pateikite skirtingus požiūrius, jų vertinimą

Turbo 16:27, 2 Vasario 2006 (EET)

Klausiu autorių[redaguoti vikitekstą]

ką reiškia teiginys pradžioje - "prie sienos su Sudanu žmonės gyveno jau prieš 8000 metų" nepabrėžus, kad civilizuočiau...nes Egipto akmens amžius (jau gerokai pažengęs) dar gerokai ankstesnis. Turbo 16:28, 2 Vasario 2006 (EET)

Įtariu čia aš kažką verčiau iš anglų nelabai suprasdamas - galima trinti ir parašyti kaip turi būti. Dirgela 19:11, 2 Vasario 2006 (EET)

Egiptologijoje dažniausiai remiamasi ne rašytiniais šaltiniai, kurių yra labai nedaug, bet archeologijos, antropologijos, genetikos, lingvistikos, kultūrologijos, etnologijos ir kitų istorijos mokslo pagalbinių disciplinų duomenimis. Egipto Vyriausioji Senienų komisija nuolat leidžia ataskaitas apie atliktus darbus ir padarytus atradimus. Vyriausiasis Egipto archeologas Zahi Hawass turi savo internetinę svetainę, kur galima pateikti savo klausimus ir gauti atsakymus. Labai daug mokslinių tyrinėjimų duiomenų spausdina D.Britanijos, Vokietijos, JAV ir Lenkijos egiptologai, dirbantys Egipte. Rašytinis istorijos šaltinis - tai senieji raštai, parašyti senovėje pačių istorinių įvykių liudytojų ( žmonių, kurie rašė tuo metu,tuoj po to, arba po kelių šimtmečių) bet ne tie, kurie parašyti XVI-XX a. Pastarieji yra mokslinė literatūra, tyrinėjanti istorijos šaltinius. Istorijos moksle ši mokslinių tyrinėjimų literatūra vadinama istoriografine literatūra. Nepainiokite dviejų, absoliučiai skirtingų, sąvokų. Istorikas, 15:00, Gegužės 16, 2006, Kaunas.

Biblijos istoriškumas[redaguoti vikitekstą]

Šita dalis tiktų atskiram straipsniui - Egipto istorijai truputį offtopic. Dirgela 20:28, 21 Gegužės 2006 (EEST)

Straipsnių sujungimas[redaguoti vikitekstą]

Dėl bendros temos (t.y. Egipto istorijos), siūlau įjungti šį straipsnį į Egipto istorija, kaip tai padaryta angliškame straipsnio variante. ~ R-Martynas