Aptarimas:Saulius Lapienis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Palieku NPOV šabloną, nes neutralumas straipsnyje vis tiek ginčytinas. Siggis 15:43, 2008 balandžio 13 (EEST)

Labai abejotinas reikšmingumas - vieninteliai kriterijai galbūt būtų buvimas Vilniaus taryboje ir seniūnuose.--Dirgela 06:45, 2008 balandžio 17 (EEST)

Gerbiamam SIGGIS. Nežinau nei kiek Tamstai metų, nei ką dirbat, nei kokią patirtį gyvenime sukaupėt, nei Jūsų background, nei kaip Jūs čia prie tos Wikipedijos prisidedat ir kokį pats indėlį esat sukaupęs, kokius įgaliojimus turit vertinti - kas įdomu, o kas ne, ir aplamai - SIGGIS tai yra tik asmens ar redakcinės kolegijos nickname ? Man tai neįdomu. Mane žavi kai kurių delfiškųjų komentatorių lygmens gebėjimai samprotauti apie žmonių veiklos vertę. Visi mes vienaip ar kitaip verti šioje žemėje. Žinot, aš truputį geriau galvojau apie Wikipediją LT. Jūs tur būt gerai suprantat, kad tokių WIKIPEDIJŲ galima ne vieną sukurti, nežiūrint kad tai užimtų laiko ir lėšų. Neaišku tik kuri tuomet objektyvesnė, ar išsamesnė būtų. Beje, mano nurodytose veiklose buvo apstu naujų sąvokų, terminijų, kurios dar nėra aprašytos WIKIPEDIA LT. Ir kai kurios iš jų būtų įdomios Lietuvos skaitytojams, ir visiškai nesvarbu - kad kai kuriose veiklose ir aš buvau dalyvis, arba bendrasteigėjas. Tiesa, daugumos veikėjų skelbtų WIKIPEDIA LT įnašas iš tikrųjų labai abejotinas. Žinot, tereiktų pasamdyti žmogutį, sakykim, pensininką, dar geriau tremtinį, ir jis ramia sąžine kaip buldozeriukas „pervažiuotų“ ne per vieno WIKI LT veikėjo įnašą. Klausimas: ar Jūs asmeniškai būtumėte išdrįsęs 1988 birželio 14 dieną parašyti straipsnį apie Sąjūdžio atsiradimo istoriją, jį atspausdinti atšviesti ir išplatinti Vilniaus centre? Šis straipsnis tapo Sąjūdžio žinių pradžia. Mano gerų draugų Alvydo Medalinsko ir Jono Malinausko 1 puslapio apimties pranešimas apie Sąjūdžio įsteigimą yra pirmoji oficiali žinia. Šis pranešimas buvo šviečiamas mano darbovietėje, jo buvo atspausta 1000 egzempliorių, ir jis buvo platinamas tiesiog Gedimino prospekte iš Mokslų Akademijos. Visa tai buvo saugoma mano kabinete. Žinia, Sąjūdis birželio pradžioje dar kabineto neturėjo. Šiuo metu, artėjant Sąjūdžio 20-mečiui, darau elektroninę biblioteką - Lietuvos miestų ir miestelių pirmųjų Sąjūdžio laikraščių elektronines kopijas, aišku, ir visų Sąjūdžio numerių. Tai aš darau kartu su savo jaunesniuoju sūnumi. Aš juos talpinisu į kai kuriuos tinklapius. Gal tai Jums SIGGIS bus įdomu? Ir gal tai jau bus neginčytina? Geros kloties Pagarbiai, Saulius Lapienis

Aš visiškai neprieštarauju pačiam biografiniam straipsniui kaip tokiam. Tačiau didelis prašymas išdėstyti informaciją jame kuo neutraliau. O jei matote kituose straipsniuose kažką išdėstytą pažeidžiant vikipedijos principus (pvz., neutralumą), nurodykite tuos straipsnius, kiti naudotojai galės pataisyti. Be to, atkreipiu Jūsų dėmesį, kad informacija, patekusi į Vikipediją yra laisvai platinama, naudojama, keičiama ir t.t., tai yra kiekvienas naudotojas apie ją gali pareikšti nuomonę, ją redaguoti ir t.t. Todėl nereikėtų reikšti pasipiktinimo, kad kažkas pataisė, jo nuomone, ne taip išdėstytą netvarkingą informaciją. Aš Jūsų straipsnį anksčiau sutvarkiau pagal Vikipedijos standartus, tačiau jame buvo informacijos, kuri nelabai tinka Vikipedijai, bet, pvz., tinka Vikiknygoms (pvz., mintys, citatos ir t.t.), todėl kiti naudotojai ją taip pat tvarkė. O taip pat noriu atkreipti dėmesį, kad asmeniškai man skirtą komentarą geriau rašyti mano aptarimo puslapyje, o ne prie straipsnio. 12:16, 2008 balandžio 20 (EEST)