Aptarimas:Prancūzijos Didžioji revoliucija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

dar patobulinciau ir pageidauciau, kad sis straipsnis taptu savaites straipsniu. tai realu? MALAKASOSAS, 28 Balandžio, 2006 (EEST)

Kol kas į savaitės straipsnius dėjau tik pavyzdinius straipsnius, o kai pritrūko - kandidatus. Dirgela 08:00, 29 Balandžio 2006 (EEST)
Beje šis įvykis parastai vadinamas Prancūzijos revoliucija arba Didžioji Prancūzijos revoliucija ir toks straipsnis jau yra. Dirgela 17:45, 29 Balandžio 2006 (EEST)
tobulinimas vagiant kitų tekstus :-) tai tikrai realu! --Ir 23:50, 29 Balandžio 2006 (EEST)

Juokini mane. Na jei jau visai degraduot ir nusileist iki jusu lygio pasakysiu: nesu as dankanas maklaudas ir revoliucijoj nedalyvavau, kad apie ja memuarus rasyciau. Malakasosas

Jei jau taip tai gali visam puslapiui uzdeti teisiu pazeidima, nes vistiek viska is kazkur kopijavau. Nerasau cia is savo patirities ir savo poziurio neatskleidziu. Malakasosas

Matau , kad nelabai ka kertat apie autorines teises ir ju pazeidimus. Malakasosas

Ką čia kirsti, jei neesi įsitikinęs, kad galima tekstą kopijuot iš to šaltinio, iš kurio kopijuoji, tai ir nekopijuoji. Dažniausiai tiek knygos, tiek kiti puslapiai apsaugo savo turinį autorinėmis teisėmis. Jei kopijuoti leidžiama, tai taip ir būna parašyta ir kokios sąlygos tam. Beje, kaip jau minėjo, dubliuojasi tavo straipsnis su kitu, aprašančiu tą patį įvykį. Vezhlys 18:58, 30 Balandžio 2006 (EEST)
Beje, kartais leidimą galima gauti, jei parašai autoriui ar teisių valdytojui ir paprašai to leidimo. Vezhlys 19:02, 30 Balandžio 2006 (EEST)

Bet gi ten sausi faktai! ar nemanot (aisku ne.. (N)), kad perlenkiat lazda? O kiti vikipedijos tekstai? juk visiem informacija yra is kazkur nukopijuota.

Na, jei tu surinkęs tuos sausus faktus (datos, bendros frazės), parašytum savo tekstą, tai būtų viskas gerai. Tikrai nevisur kopijuota vikipedijos tekstuose (pats esu kūręs savo tekstus, nors dar nedaug), o kur kopijuota, reiškia buvo leidimas. Tam ir yra tas ženklas, kad pridėti jį ten, kur galimas autorių teisių pažeidimas. Su šiuo konkrečiu straipsniu, tai tikrai nežinau, gal iš moku.lt ir galima kopijuot tekstą, nes kiek supratau, tam tas puslapis ir skirtas, kad dalintis informacija. Parašyk admin'ui ir išsiaiškinsi, parašyk atsakymą komentaruose ir nuimk tuos ženklus. Su paveikslėliais tas pats. Kas savo darytus įdėjo ir leido kopijuot, kitur leidžiama naudoti pagal vieną ar kitą licenciją. O jei įdėsi iš ten, kur parašyta be leidimo kopijuot draudžiama (ar net nieko neparašyta), tai ir bus teisių pažeidimas. Bet kokiu atveju reikia nurodyt, kad tas leidimas yra. Vezhlys 19:35, 30 Balandžio 2006 (EEST)

Jei as referata parsisiunciu is speros.lt ar kitur sumokejes 2 Lt reiskia jau tas projektas man ir priklauso ir galiu ji skleisti kur panorejes. jei tai butu slapta informacija, niekas ir nedisponuotu ja. Malakasosas Ir galu gale - moku.lt yra nemokamu referatu svetaine. taigi, ka tai reiskia, o ta, kad nemokamai galiu ta informacija naudoti ir ja skleisti, nes teisiu ir viso kito yra atsisakyta. dar nedaeina?! Malakasosas

Na, nevisai. Čia galima paimti programinės įrangos pavyzdį. Tu tarkim nusiperki Microsoft Windows XP licenciją, tačiau tu gauti teisę tik ją naudotis (pagal sutartį, kurią aprašė Microsoft), tačiau tu negali daryti Windows XP kopijų ir platinti visiems, tai jau nelegalu. Tau priklauso teisė juo naudotis sutartomis sąlygomis, bet ne bet kaip. O jei tu sumokėjai 2 Lt iš speros.lt ir patalpini viską vikipedijoj, tai kam tada kitam žmogui mokėti tuos 2Lt? Matyt ir ten yra kažkokios sąlygos, kur gali naudot tą informaciją. Ir netgi dėl nemokamų, yra toks puslapis www.sandpile.org, kur gali susipažinti su daug informacijos apie procus, bet kituose puslapiuose jis draudžia ją naudoti. Dėl moku.lt tau jau sakiau, ne aš uždėjau tuos linkus apie pažeidžiamas teises :). Vezhlys 19:54, 30 Balandžio 2006 (EEST)