Aptarimas:Nykštukinė planeta

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kaip čia gaunasi, kad angliškoje Vikipedijoje nurodomos tik 3 tokios planetos, o Charonas neįtrauktas... CD 23:05, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Taigi angliškoj dar daugiau nei trys nurodytos. Charonas vėlgi yra ginčų objektas. Tai yra Plutono palydovas, bet jų masės baricentras yra ne Plutono paviršiuje, todėl kai kurie astronomai tai vadina dvilype planeta. Ir visgi pagal naujausią jų priimtą rezoliuciją, tai yra palydovas:

"Ceres is a dwarf planet. it's the only dwarf planet in the asteroid belt," Brown said. "Charon is a satellite." [1], kitaip sakant patys neapsisprendžia. Manau iš šio straipsnio Charoną reikia trinti. Vezhlys 23:13, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Susidaro įspūdis, kad būsime įkliuvę į astronomų ginčus. Mano kuklia nuomone, geriau palaukti kokį mėnesį kitą, ir tuomet jau atlikti visus keitimus, nes esu linkęs abejoti, kad visi tie nutarimai nebus užginčyti, o dalis jų ir panaikinta. CD 23:22, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)
Na nelabai įsivaizduoju, kad po mėnesio bus suorganizuotas dar vienas kongresas, kuris atšauks šio kongreso sprendimus. Taip greitai mokslinė visuomenė nekruta. Čia prireiks metų, dviejų :) Tuo labiau, kad čia nieko tokio įpatingo neįvyko tiesiog buvo sukonkretintas planetos apibrėžimas ir tiek. --Qwarc 23:29, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)
Tikrai nebeliko Charono angliškuose straipsniuose, nors dar prieš kelias valandas buvo. Sutinku, kad reikia truputį palaukt, bet savaitės turėtų užtekt.--Mithrandir 23:54, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)