Aptarimas:Negatyvas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

bet juk tai moksliniai faktai.juk remiuosi patikrintais faktais. ir niekaip nesuprantu, kaip galite nuneigti faktus. negi visa tai ruošiatės trinti? SZOM 16:20, 2008 m. gegužės 1 d. (EEST)

na aišku niekas nesiruošia trinti. kila abejonių dėl apibrėžimo. Negatyvas yra fotoaparato neišryškintas vaizdas, kuriame yra realaus objekto šviesiausios sritys yra tamsios. o kaip tada išryškintas vaizdas vadinasi? ar tik ne taip pat?--Qwarc 16:36, 2008 gegužės 1 (EEST)

išryškintas vaizdas yra nuotrauka, o negatyvas "realaus objekto šviesiausios sritys yra tamsios" nes tai neišryškintas vaizdas.koks apibėžimas tada turėtų būti?SZOM 16:51, 2008 m. gegužės 1 d. (EEST)

Kažkaip mes nelabai suprantame vienas kito. Pabandysiu paaiškinti. Kai nufotografuoji ką nors su juosteliniu foto aparatu ar nebutinai su juosteliniu kasetiniu rentgeno ar kitokiu, fotonai sureaguoja su chemine medžiaga, esančia nat juostelės (kasetes,etc) paviršiaus. Tai jau tas dalykas jau pagal jus yra negatyvas. Aš manau kad kaip tik po to sakančiu fiksacijos procesu, kai jau juostelė tampa nejautri šviesai tampa negatyvu. bet vaizdas joje visiškai išryškintas tik inversinis. na dar paskaitykite en wiki--Qwarc 17:21, 2008 gegužės 1 (EEST)