Aptarimas:Mykolas Romeris

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Neabejotinai tekstas iš kur nors kopijuotas. Jo nemodifikuotų fragmentų yra bent keliuose puslapiuose. Vienas iš šaltinių galėjo būti BNS ar ELTA pranešimas (arba šiuose panaudotas dar kitas). Reiktų visgi perrašyti savaip (jei nesugebama parašyti).

Ta proga pažymėjau kaip beviltišką - kad negraužtų sąžinė norintiems perrašyt. knutux 08:33, 11 Sausio 2006 (EET)

Naudojau medziaga is savo paties rasto darbo rasyto pirmam kurse. Destytojui patiko, kuo tau nepatiko, nezinau. Sausi faktai ir tiek. Kad mano rasto darbo medziaga naudoja bns ar elta reiks pasidomet ;)

Dėl Mykolo Romerio pavardžių[redaguoti vikitekstą]

Iš tiesų Mykolas Romeris yra žinomas ir kaip Mykolas Römeris (autentiška pavardė), Mykolas Riomeris (lietuviškais rašmenimis), Mykolas Rėmeris (sulietuvinta pagal taisykles, kaip, pavyzdžiui, Goethe verčiamas Gėtė). Todėl, manau, būtų neblogai straipsnyje parašyti ir šias jos pavardės formas... Be to, Valstybinė lietuvių kalbos komisija savo rašte nurodė, kad "žinomo teisininko pavardė gali būti pateikiama tiek autentiškos (Römeris),tiek adaptuotos (Rėmeris) formos. Tarpukario Lietuvoje nuosekliai vartota autentiška forma, vėlesnė rašyba įvairavo." --Invader 13:02, 2006 Spalio 29 (EET)

Tokio atveju manau, kad „Romerio” formos naudojimas yra nepagrįstas ir ydingas. Siūlau kurti straipsnį pavadinimu „Mykolas Römeris” arba „Mykolas Riomeris”. Galbūt net su nukreipimais iš klaidingų straipsnių. --Kept (aptarimas) 18:06, 29 rugpjūčio 2012 (EEST)[atsakyti]