Aptarimas:Mobutu Sese Seko

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Labai gerbiu visų norą vadintis kaip jiems patinka, bet kai kurių LDK valdovų titulams surašyti neužtektų ir penkių eilučių, todėl jei niekas neprieštaraus pervadinsiu į Mobutu Sese Seko. Dirgela 14:59, 21 Geg 2005 (EEST)

Tik tiek, kad čia ne titulas, o slapyvardis, kuris yra labiau žinomas nei tikra pavardė (kaip ir pvz. Hitleris, Stalinas ar Pol Potas). Kokio Idžio Amino tai tikrai neužvardytume Jo Ekscelencija Prezidentas visam gyvenimui feldmaršalas al hadžis daktaras Idis Aminas, užkariautojas Britų Imperijos Afrikoje bendrai ir Ugandoje konkrečiai, nes tai tikrai titulas, o vardas - Idis Aminas. Tuo tarpu čia slapyvardis, ir jis išverstas dėl to, kadangi jis turi aiškią reikšmę, kuri ir yra to slapyvardžio pasirinkimo priežastis (panašiai dažnai verčiami ir pvz. indėnų vadų vardai).213.190.42.88 15:33, 21 Geg 2005 (EEST)

Labiausiai jis žinomas kaip Mobutu Sésé Seko, o slapyvardžiai irgi paprastai neverčiami - ką tik pats išvardinai Hitlerį, Staliną ir Pol Potą. Dirgela 16:13, 21 Geg 2005 (EEST)

Jei neklystu, taisyklingiau būtų "Ištvermės ir nepalūžtamo pergalės siekio dėka pasaulį užkariaujantis ir ugnį po savęs paliekantis visagalis kovotojas". Todėl siūlau pakeisti straipsnio pavadinimą į atitinkamai tikslesnį. --Tractor 16:51, 21 Geg 2005 (EEST)
Aš pilnai už keitimą į Mobutu Sésé Seko, o slapyvardis ir jo vertimas turi būti tik straipsnyje, bet ne pavadinime. Knutux 18:16, 21 Geg 2005 (EEST)