Aptarimas:Microsoft Windows

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau reikėtų visų Windows išleistų operacinių sistemų pavadinimų sąrašo. Pvz:

MS-DOS
Windows 3.11
Windows 95
[..]
Windows Vista


Įdėk ;) --Dirgela 07:06, 25 Liepos 2005 (EEST)

Įdėjau tokį templeitą apačioj. Gal sarašiuko nebereikia? :-)


Ė, gal nedėkime neegzistuojančių sistemų, kurios neaišku kada bus ir kaip vadinsis. Nes jei taip dėti pas MS, tai linuxoidai šitaip gaus moralinę teisę pridėti iš viso bala žino kokių čiūdų. --Tractor 07:59, 25 Liepos 2005 (EEST)


Nelabai supratau ką nori pasakyti. Visi pavadinimai yra realūs. Tik Blackcomb yra codename, todėl jis keisis. Visi kiti oficialūs ir patvirtinti Microsoft.

Tos pora sistemų iki šiol neišleistos. Ir neaišku kokios. Todėl tai gaunasi ne tiek reali informacija apie realias sistemas, kiek kažkokia info apie sistemas, kurios turėtų būti kažkada. Nežinau, ar verta jas dėti į realių OS sąrašą, nes taip dėdami nerealias OS, mes galime pridėti bala žino, ko. Reiktų bent jau jas kažkaip atskirti nuo kitų, realiai egzistuojančių. --Tractor 08:22, 25 Liepos 2005 (EEST)
Tikrai taip, reiktų parašyti skyrelį (ar pastraipą) "Kuriamos sistemos", parašyti ir spėjamas datas, bet toje lentelėje neverta dėti, nes datos tikriausiai keisis, o pavadinimai tai tikrai. Knutux 08:26, 25 Liepos 2005 (EEST)


Vienintelis Blackcomb keisis. Windows Vista (turbūt ši versija jum kelia neramumą) yra plačiai aprašyta: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista ir tikrai pavadinimas nebesikeis, nebent atidės išleidimo datą. Beto kodėl blogai numatyti ateities leidimus? Gi mes neišsigalvojam, o remiamės šaltiniais. Pats Microsoftas apie šias OS kalba. Beto tos os yra tik saraše, jos net neaprašytos. O jeigu aprašinėsim tai uždėsim "future product" templeitą, kaip ir en wikipedijoje.

Sąrašiukas gerai, ten datos ir pan., be to templeita bus galima dėt į straipsnius apie atskirus produktus, kur sąrašo nebus. Dėl planuojamų, tai manau kad gali būti, nebent atskirti iš bendros lentelės ir padaryti atskirą "Planuojami/kuriami" produktai.Dirgela 08:37, 25 Liepos 2005 (EEST)
Aš tiesiog galvoju apie Linux ir kai kurias kitas panašias sistemas. Ypač tokias, kurias paskelbia, kaip kuriamas, nors parašytos vos 5 eilutės kodo. Jei mes nesilaikysime vienodų patikimumo kriterijų, turėsime problemų, ir šiuo atveju tas paprastas kriterijus - "ar EGZISTUOJA, ar NEEGZISTUOJA", tampa pažeistu, tapdamas pagrindu dėti visokias fikcijas belekokiuose straipsniuose apie OS. Tiesiog "planuojamų/kuriamų" produktų gali būti labai daug, ir tik dalis iš jų tampa realiais, o dalis - tai išviso PiAras. Prisiminkime kad ir tą neseną Microsofto P2P antį, kuri buvo oficialiai paleista to paties Microsofto. Arba dar geriau - tą pačią pirmą Windows versiją, kuri pirmą kartą buvo pademonstruota, kai nei vienas Microsoft programuotojas dar nebuvo pradėjęs jos kurti. --Tractor 09:22, 25 Liepos 2005 (EEST)
Nelabai tos baimės pagrįstos, manau. Ir nieko bendro neturi su Linux. Nu sugalvojo kas nors, kad kurs kokią naują programą, kuri išspręs visas pasaulio problemas, sugalvojo pavadinimą, susikūrė sourceforge ar kur nors kitur puslapį. Kažkas pasidžiaugė, kažkas pasijuokė. Paskui suprato, kad nieko neišeis ir projektą uždarė. O kažkas ėmė apie visa tai straipsnį parašė. Nu ir kur bėda? Teko pvz., girdėti apie Jėzux Linux distribuciją, sugalvota buvo grynai "an' bajerio", kad reikia distribucijos be visokių nekrikščioniškų "abort" ir "kill" komandų. TAi ką negalim apie tai straipsnio parašyti? Jis bus aišku greičiau "jumoro" kategorijoje, bet nematau priežasties kodėl jo negalėtų būti. Remiantis geležine EGISTUOJA/NEEGZISUOJA nuostata reiktų pratrinti visus trolius ir fėjas, nekalbant jau apie klingonus.Dirgela 15:49, 25 Liepos 2005 (EEST)
Niekas gi nekalba, kad trinti ir viskas. Tiesiog reikia atskirti, kur realiai egzistuojančios sistemos, o kur kažkokie planuojami ar kuriami daiktai. Akivaizdžiausias sprendimas - tai tiesiog sukurti atskirą skyrelį apie Microsoft planus. Beje, fėjos ir klingonai - tai visai kitos rūšies (tautosakos, literatūros) konceptai, kurių nieks nepainioja su, pvz., politikais (fėjų atveju) ir amerikiečiais (klingonų atveju). Tačiau jei tokį hoaxą, kaip "Jėzux Linux", įtrauktume į normalių Linux distribucijų sąrašą, ypač - jei dar niekaip jo neišskirtume, nemanau, kad tas sąrašas pagerėtų. Žr. Knutux pasiūlymą apačioje, kuris atrodo tiesiog idealiai. --Tractor 16:38, 25 Liepos 2005 (EEST)
Šiaip jau smulkmena tai, nes jei matai, kad išleidimo data 2009 tai gali suprasti, kad dar nesukurta, jei tai neakivaizdu, galima parašyti "planuojama 2009", ta prasme kad nebūtinai daryti atskirą lentelę, nes esmė nuo to nepasikeis, bet aš neprieštarauju jokiam variantui. Dirgela 17:46, 25 Liepos 2005 (EEST)

Tai mes ir galim ir paminėti tai, kad pvz "Buvo demonstracija, nors nevienas programuotojas nepradejo šios OS kurti" :D O Windows Visa (aka Longhorn) Tikrai bus. Nesijaudinkit. Taip pat Blackcomb. Šie produktai demonstruojami jau nuo 2000 metų :D (na demonstruojami savotiškai). Čia nebus, kaip su kokiu nors Windows Neptune.

http://www.microsoft.com/windowsvista/default.mspx http://en.wikipedia.org/wiki/Blackcomb

Kaip jau ir sakiau, prie neegzistuojančių straipsnių reikėtų dėti kokį nors templeitą, kaip angliškoje vikipedijoje.

Smagu kad tu taip pasitiki Microsoft pasakymais, bet žinant kaip buvo žadama išleisti bet kurią Windows versiją vienu laiku, o išleista tik kelis-kelioliką kartų atidedant išleidimo datą, o dažnai ir keičiant pavadinimą, vistik Tractor išreikštos abejonės turi pagrindo. Juk mes negalime garantuoti kad šios versijos bus išleistos ir kad Vista pavadinimo nepakeis į pavyzdžiui Windows EXPI :) Dėl to teisingiau tikriausiai būtų šitas versijas išskirti (atskiroje lentelėje ar dar geriau - šiaip tekste parašyti po lentelės. Taip ir lentelė liks tikrai tiksli ir būsimosios versijos paminėtos. Knutux 09:57, 25 Liepos 2005 (EEST)


Pataisiau lentelę. Dabar yra nauja eilutė "Kuriamos". Visi patenkinti? Jeigu taip, išvalom diskusija, kad poto chaosas čia nepasidarytų. Obsrv 21:31, 25 Liepos 2005 (EEST)

DAr parašau tą patį į lentelę ir "everybody happy". O ta diskusija niekam nemaišo - kam ją trint?Dirgela 21:58, 25 Liepos 2005 (EEST)

Kodėl visomis kalbomis straipsnis vadinasi „Microsoft windows“, o lietuviškai „Windows“?

Jūs kažką supainiojote - kaip kitose wiki taip ir lietuviškoje--Qwarc 20:51, 2006 Gruodžio 27 (EET)
Taip, supainiojau - tiesiog kažkuriame straipsnyje nuoroda yra į Windows. Ačiū už atsakymą --Linulis 00:00, 2006 Gruodžio 28 (EET)