Aptarimas:Martynas Mažvydas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Man kyla abejonių dėl kategorijų pakeitimo iš "Lietuvos kunigai" į "Protestantų teologai", nes Mažvydas ir Rapolionis kažkaip pasiklysta tarp Cvinglio, Huso, Kalvino ir panašių grandų. Gal lietuviškai vikipedijai būtų aktualiau surūšiuoti kunigus visų pirma lietuviškame kontekste? Konsultantas 19:36, 2006 Lapkričio 5 (EET)

Tikrai taip, čia kažkoks anonimas per savaitgalį prasiėjo per religines kategorijas ir tokią maišalynę padarė, kad dabar sunku atpainioti (kas blogiausia, naudojo kelis IP adresus, tai sunku viską atsekt). knutux 14:12, 2006 Lapkričio 6 (EET)


Ir sugebėk tu man parašyti straipsnį apie Mažvydą, nes nepaminint, kad jis buvo liuteronų kunigas. Juk visi jo darbai buvo liturginiai, skirti naudojimuisi jo ir kitose Prūsijos lietuviškose liuteronų parapijose. Jis buvo tas kunigas, kuris lietuvių kalbą pavertė liturgine kalba- kitaip ją Prūsijoje galėjo ištikti prūsų kalbos likimas, nes toji tauta nesugebėjo išugdyti tokių kunigų, kaip Mažvydas ir buvo priversta melstis vokiškai. Bendrai tai silpnas, mėgėjiškas straipsnis apie Mažvydą. Šis žmogus nusipelnė daug rimtesnio.

Reikia pataisyti pirmąją eilutę, paminint jo pagrindinį pašaukimą - kunigišką tarnystę[redaguoti vikitekstą]

Martynas Mažvydas Vaitkūnas (apie 1520 m. – 1563 m. gegužės 21 d. Ragainėje, Mažoji Lietuva) – XVI a. – Ragainės liuteronų parapijos kunigas, lietuvių rašytojas, pirmosios lietuviškos knygos – „Katekizmo“ autorius.

Nepaiminėti to būtų tas pats, kaip sovietmentyje buvo slepiama kad Maironis, Donelaitis buvo kunigai.

Pasigendu paminėjimo, kad Tauragėje, Martyno Mažvydo liuteronų bažnyčios nišoje yra bronzinė statula M. Mažvydui, o greta jos taip pat driekiasi Martyno Mažvydo alėja. --Konsolius (aptarimas) 19:49, 29 balandžio 2015 (EEST)[atsakyti]
Kas Jums trukdo šiuo faktu papildyti straipsnį? --Vilensija (aptarimas) 20:21, 29 balandžio 2015 (EEST)[atsakyti]