Aptarimas:Magic: the Gathering

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar nereikeėtų žodžio "fentezi" pakeisti "fantasy"? Nemanau, kad bandymas lietuvint šį terminą čia vykęs. - 2006 06 07

Aš ne kalbininkas, kaip žinau, taip naudoju. Sąvoka fentezi Lietuvoje vartojama bent jau penkiolika metų, jei ne ilgiau. --Nomad 16:01, 7 Birželio 2006 (EEST)

Spalvų silpnosios savybės[redaguoti vikitekstą]

Užkomentavau beveik visų spalvų silpnasias savybes, man tokie išsireiškimai kaip "beveik neįmanoma sukontroliuoti žaidimo" ar panašiai atrodo labai smarkiai perdėti, jei apskritai turintys nors kokį pagrindą. Įvairiais laikais egzistavo įvairios archetipinės vienspalvės kaladės, ir jei kažkuri jų ir turėjo nurodytą trūkumą, tai dar ne priežastis priskirti jį visai spalvai apskritai. Nekalbant jau kad egzistuoja ir limited formatai, ir casual play, ir visa galybė fun formatų. --Nomad 23:53, 20 Spalio 2006 (EEST)

Dėl nuolatinių investicijų[redaguoti vikitekstą]

Kad per metus išeina trys ar kartais ir daugiau (kai leidžiamas naujas core setas) expansijos, galima rasti oficialiame Wizards of the Coast saite bei gausybėje kitų saitų. Kad T2 turnyrų formate leidžiama naudoti tik paskutinių dviejų ekspansijų + paskutinio core seto kortas, taip pat galima rasti oficialiame saite ir gausybėje kitų saitų. Turnyrinio lygio kortų kainas taip pat galima rasti internete. Manau, šie trys faktai pilnai pagrindžia teiginį Kadangi per metus išeina bent trys nauji leidimai, kartais – ir daugiau, turnyruose dalyvaujantys žaidėjai privalo nuolat investuoti dideles lėšas[reikalinga citata], jei nori, kad jų kaladės ir toliau būtų pakankamai stiprios dalyvauti turnyruose, tad konkretaus šaltinio kur tai būtų išdėstyta juodu ant balto gal nereikia? --Nomad 22:33, 2007 rugpjūčio 30 (EEST)

Na iš visų tų faktų kažkaip natūraliai dar neišeina prieiti prie išvados, kad reikia "didelių" lėšų. Čia daugiausiai ką galima pasakyti kad "Kadangi per metus išeina bent trys nauji leidimai, kartais – ir daugiau, turnyruose dalyvaujantys žaidėjai privalo nuolat atnaujinti savo kalades". Tačiau tvirtinimui kad stiprios kaladės išlaikymui reikia didelių lėšų reiktų kažkokių labiau tiesioginių įrodymų (pvz., statistikos, kuri parodytų kiek vidutiniškai kainuoja pasaulio čempionatuose dalyvaujančių kaladės, ar kažko panašaus; turint tokią statistiką nebereiktų ir abstraktaus parašymo "didelių lėšų", galima būtų rašyti, kad tokiais ir tokiais metais tam ir tam turnyre statistinė kaladė kainavo X litų). Bet šiaip čia grynai teoriniai pasvarstymai - nelabai įsivaizduoju kiek ten kainuoja dalyvavimai turnyruose (kažkur girdėjau, kad užtenka poros šimtų litų per mėn., tik nežinia ar čia skaitosi daug), dėl to norėtųsi kažko labiau pagrįsto ar konkretesnio. knutux 08:46, 2007 rugpjūčio 31 (EEST)
Statistika nelabai ką parodytų. Pasaulio čiampionatų dalyviai perka gerokai daugiau kortų, nei reikia jų kaladėms čiampionate. Taip, nuolat žaidžiantys, dalyvaujantys turnyruose ir nenorintys atsilikti išleidžia bent kelis šimtus lt per mėnesį, bet esmė ne tame. Esmė tame, kad pavyzdžiui T2 turnyre tu net teoriškai negali dalyvauti jei nepirksi vis naujų leidimų, tokios yra taisyklės. OK, galbūt tas "daug" čia netinka, galiausiai tai priklauso nuo konkretaus žmogaus ir konkrečios šalies, ar ta suma didelė ar ne. --Nomad 09:04, 2007 rugpjūčio 31 (EEST)