Aptarimas:Mažylis (bomba)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pataisymai gal buvo ir geri, bet, pavyzdžiui, Ji sprogo skylant sodrinto uranui. nėra visiškai teisingas teiginys. O ir pirmas sakinyje gal "Mažyliui" nereikėtų bijot naudot linksnio, nes tada skamba lyg pati bomba numetė kažką. Beje, (su 12 asmenų įgula) irgi atrodo, lyg būtų numesta bomba kartu su įgula. --Vezhlys 22:41, 2007 Sausio 31 (EET)

Pirma, P.Tibbetsas tuo metu buvo pulkininkas, o ne leitenantas (tiesa, kai kur rašo, kad jis buvo papulkininkis (pulkininkas leitenantas)).
Antra, lėktuvas tikrai buvo pavadintas Tibbetso motinos vardu.
Trečia, pagal fizikos terminų žodyną ([1]) supercritical mass yra virškritinė masė (nors subcritical mass visgi yra subkritinė masė).
Ketvirta, buvęs sakinys "Ji įgyja savo sprogstamąją galią per sodrinto urano skilimo reakciją." netinkamas.
Tiesa, manasis taisymas irgi buvo nebe klaidų (betaisydamas nepastebėjau, kad liko nesuderintas linksnis, o ir stilius liko nekoks). Bet dabartinis variantas lyg jų ir nebeturi... --rencas 02:24, 2007 Vasario 1 (EET)
Dėl išvardintų punktų aš sutinku (dėl informacijos patikslinimų aš priekaištų ir neturėjau), bet patys pataisymai nebuvo visiškai geri, kaip ir pats pripažinot. Dabartiniai pataisymai tikrai geresni. --Vezhlys 02:39, 2007 Vasario 1 (EET)