Aptarimas:Levretė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Noriu paprašyti Vikipedijos administratorių, kad pašalintų šį mano straipsnį.

Kas iš to, jei jis bus nuredaguotas į lankas taip, kaip nuredagavote Airių vilkogaudį. ( Kol nepataisiau jis aplamai buvo airių vilkšunis...) Dabar man aišku, kodėl Vikipedijoje tiek mažai informacijos...

Iš anksto dėkinga.

Čia kažkokios tai ambicijos, paskaitykite čia:
  • Visam Vikipedijos turiniui taikoma GNU Laisvos Documentacijos Licencija.

* Jei nepageidaujate, kad jūsų įvestas turinys būtų negailestingai redaguojamas ir platinamas, nerašykite čia.

  • Jūs taip pat pasižadate, kad tai jūsų pačių rašytas turinys arba kopijuotas iš viešų ar panašių nemokamų šaltinių (dauguma internetinių puslapių nepatenka į viešų šaltinių kategoriją).

Toks ir tikslas taisyti taisyti ir taisyti, jei jums kas nors nepatinka galima paaiškinti savo pozicija ir tiek. O dėl informacijos stokos tai Jei jūs norite pilnos informacijos pirkite enciklopediją ( tiesa lietuviška enciklopedija dar skurdesnė nei vikipedija :)) --Qwarc 10:36, 2007 Sausio 31 (EET)


Dar viena pastaba, šis straipsnis neencikopedinio stiliaus, todėl jis vėliau ar ankščiau bus tvarkomas. Kur jūs matėte kad taip būtų rašoma enciklopedijose?--Qwarc 10:40, 2007 Sausio 31 (EET)

Taip, kaip Wikipedijoje yra aprašyti Taksai ar Airių "vilkšunis" - tai aplamai yra enciklopedinė koma. Netikslumai prasideda veislės pavadinime. - turi būti Airių vilkogaudis. ( vakar taisiau pavadinimą, nežinau, ar tas taisymas išliko)

Na, straipsnis, paliktas toks koks yra dabar, be nuorodų į amerikoniškus, angliškus standartus, be nuorodų į šunų bėgimo varžybas ir etc - yra nulis.

Praėjo noras dalintis savo žiniomis...

Sėkmės

Na, tik nereikia taip emocionaliai reaguoti. Kiekvienas naudotojas yra vertinamas, kuris konstruktyviai prisideda prie enciklopedijos vystymo. Tačiau visiems, be išimčių, naudotojams galioja tos pačios taisyklės, sukurtos apskritai „Wikipedia“ įkūrėjų.
O darant keitimus patartina užpildyti laukelį „Redagavimas“ po taisomo straipsnio langu, kad kitiem naudotojam ir administratoriam būtų aiškūs motyvai ir pan. Tada mažiau kyla įvairių nesusipratimų.
„Taksai ar Airių "vilkšunis" - tai aplamai yra enciklopedinė“ — todėl ir yra enciklopedija prieinama visiems. Egzistuojantis straipsnis Vikipedijoje dar nereiškia, jog jis yra visiškai teisingas. Rašo juk žmonės pagrinde, ne specialistai. Vėliau prisijungia daugiau išmanantys ir pataiso. Tiesiog reikia tuos taisymus komentuoti ir nekils nesusipratimų :-) Tikiuosi suprantamai išdėsčiau savo mintis :-) - andrius.v 11:54, 2007 Sausio 31 (EET)
Aš visiems patarčiau pasižiūrėti į lietuvių kalbos žodyną tokio žodžio kaip "Vilkogaudis" iš vis nėra anglų lietuvių kalbų žodynas žodį wolfhound verčia į vilkšunį, arba vilkinį šunį. Tai kur tie argumentai "blogai" "nesamonė" pirma pasižiūrėkite žodynus o paskui sudarinėkite naujadarus, nes taip gaunasi kad anglų kalba tai ir versti reikia pažodžiui. Kodėl neimam rusų kalbos? - volkodav - tada gautusi "vilkospaudis". Reikėtų argumentacijos bent kokios nors o dabar tik teiginiai ir tiek jie niekuo nepagįsti.

"Na, straipsnis, paliktas toks koks yra dabar, be nuorodų į amerikoniškus, angliškus standartus, be nuorodų į šunų bėgimo varžybas ir etc - yra nulis." - o ko jūs laukiate? sudėkite tas nuorodas ir bus jums viskas aišku ir encikopedija praturtės--Qwarc 12:36, 2007 Sausio 31 (EET)


Jeigu "airių vilkogaudžių" nėra - prašau man atsakyti, kodėl ant LKD išduodamų šunų dokumentų, grafoje Veislė - yra ršoma būtent "airių vilkogaudis"... Eolo arfa

Aš nežinau, aš tik sakau, kad lietuvių kalbos žodynuose tokio žodžio nėra, o anglų-lietuvių kalbos žodynas sudarytas Piesarskio žodį "wulfhound" verčia į vilkšunis. Žodynai suderinti su VLKK - o šunų dokumentai ar buvo derinami su VLKK? LKD yra visuomeninė organizacija - ką nori tą ir rašo, bet tai nereiškia kad rašo teisingai :)--Qwarc 13:36, 2007 Sausio 31 (EET)


Na taip "airių vilkogaudis", kaip ir yra rusų filmas Vilkogaudis, čia keistieji tie naujadarai :) --Xportas 13:41, 2007 Sausio 31 (EET)


Gerai...Airių vilkogaudžių - nėra. Bet užtat yra čichuachua, kurie "laipioja medžiais ir kuriuos reikia maudyti ąžuolų žievių nuoviru".

Taipogi yra iš angliško standarto nurašytas Taksų vertimas, kur Taksai, klaidingai yra priskiriami skalikams. Taip pat kaip ir kurtai :)Tokie aprašymai FCI šalims netinka, tik nelabai aiško, kodėl tai niekam neužkliūna.

"Mažieji taksai" pristatoma kaip savarankiška veislė, prie raidės M. O ne kartu su taksais, dalinant juos į Mažiuosius, šiurkščiaplaukius...

Čia yra tiek klaidų, kad net baisu skaityti. Tai yra esminės klaidos. Tuo tarpu kiti randa prie ko prisikabinti lygiojevietoje... Eolo arfa

Vikipedijos tikslas nera kabinetis ar sumenkinti kurio nors vartotojo indeli, o pateikti objektyvia, neutralia informacija. Kaip jau kazkas minejo, tokios yra taisykles. Niekas ir neneigia, kad nera klaidu. Jei randate - pataisykite, vietoj to, kad asmeniskai priimate nuomones del straipsniu ir vystote nekonstruktyvius gincus. -- ّMea 14:14, 2007 Sausio 31 (EET)

Labai objektyvi informacija, kad čihuahua "laipiojo medžiais"...

Jei jau aš talpinu savo straipsnius, savo informaciją, kurią surinkau savo kailiu per eilę metų , - tikrai negaliu ramiau žiūrėti, kai koks pilypas iš kanapių, nesuprasdamas apie ką eina kalba - nusiredaguoja taip, kaip jam atrodo priimtina. Tam, kad įtilpt į enciklopedinį formatą nugrybaujama į šoną kalbant apie pačią esmę... Eolo-arfa.

Beje, kalbininkui, kuris vilkogaudį pagal žodyną vertė. Basetas ir Taksas irgi tada turėtų verstis...vienodai.

Pateikite argumentus, kad čihuahua nelaipiojo medziais senoveje ir pakeiskite jei jusm ta informacija nepatinka. Bet senoveje, man atrodo labai daug kas, net zmoniu proteviai galejo laipioti medziais :) O del objektyvumo, kaip jus isivaizduojate, su virs tukstanciais straipsniu ir vikipedijos laisvo redagavimo sistema, lengva uztikrinti, kad visa informacija butu 100% teisinga, YPAC kai puse laiko kartais tenka praleisti besigincijant taip kaip siame aptarimo puslapyje. Galetumete suprasti, kad vertiname jusu indeli, kitu atveju straipsnis tiesog butu istrintas neklausiant. -- Mea 14:29, 2007 Sausio 31 (EET)

Šuns anatominės subtilybės neleidžia jam laipioti po medžius. Juk minima "čihuahua", reiškia kalba neina apie kažkokį tai vilkų protėvį, o kalba eina apie konkrečios veislės individą. Minėtos veislės atstovams yra pavojinagas 50 cm. aukštis, o čia laipiojimas po medžius...

Tokiuose ginčuose gimsta tiesa, jei ji nėra abortuojama žmonių, kurie nenori įsiklausyti apie ką kalbama. Kaip aukščiausią įvertinimą suprasčiau, jei straipsnis apie levretes būtų pašalintas. Be abejo, galite nesiginčyti ir toliau laikykite informaciją, kuri šią virtualią enciklopediją paverčia pajuokos objektu. pasidomėjau: " LKD dokumentacija BŪTINAI derinama su VLKK ir kad vilkšunis - tai wolfdog, o ne wolfhound" EA.

Aš nesuprantu kas jums galų gale nepatinka ir kalbant būtent apie šį straipsnį. Nes mes jau čia pradedam grybauti į lankas. Pirma gal pabandom sutvarkyti vieną straipsnį. o vėliau grįšime prie taksų, šmaksų, basetų ir kitų keturkojų. Nenorėkime iš kart pataisyti visą pasaulį. :)--Qwarc 14:51, 2007 Sausio 31 (EET)

Geriausias sutvarkymas yra straipsnio pašalinimas, nes tai, kas čia liko, ( nekalbu apie nuotrauką. FCI tai yra vertinama kaip "veislės brokas")- yra kiekvienam šuniui tinkanti informacija. EA.

Nekeista kad informacijos liko mažai, nes ištrynėte visą veislės istoriją (žr. [1]). knutux 15:00, 2007 Sausio 31 (EET)
Dėl nuotraukos tai ji buvo pašalinta, nes neaiškios autorių teisės, įkelėja jų neuždėjo. Ir pati paprašė pašalinti. Tai kas kaltas?--Qwarc 15:06, 2007 Sausio 31 (EET)

Kai kuriems mIRCe kalbantiems daviau linką į savo saitus. Tai yra mano šunys, mano šunų nuotraukos. Tai paliūdija ir jų kilmės dokumentai, kurie yra sudėti saituose. Kaip supratau, taip ir užvardijau įkeldama nuotrauką...O aš dar ruošiausi sukrauti geriausias nuotraukas apie šunis, coursingą, ringų ekspertizę, dažniausiai pasitaikančias šunų ligas, genetika, veislės tipus skirtingose šalyse. EA

jei jus ruošiatės sukelti nuotraukas - tai labai sveikintina, tik atsiminkite, kad jas reikia atitinkamai apiforminti. Paskaitykite Pagalba:Paveikslėliai, jei kiltų klausimų galite kreiptis. Primenu kad paveikslėliai turiturėti leidimą juos panaudoti bet kokiems tikslam įskaitant ir komercinį jų panaudojimą. O šiaip tai vikipedijoje šunų ekspertų dar nebuvo daug kiek atsimenu du ar trys. Gal būt todėl, kaip jūs sakote, toks bardakas ir yra.

--Qwarc 15:29, 2007 Sausio 31 (EET)

Ruošiausi, kai geriausių paskatų vedina rašiau, stengiausi ir talpinau. Jei kažkam kažko reiks - galės kreiptis privačiai, jei nenorės pasirodyti kaip klounas. Dabar suprantu, kad vienas iš populiariausių portalų, apie Florą ir Fauną yra kur kas patikimesnis informacijos tikslumo klausimu, nei ši virtuali enciklopedija...Ten yra stipri kinologų, dresuotojų, veisėjų, veterinarų, ir teisėjų komanda.

Nelabai suprantu ant kokios nuospaudos jums buvo užlipta - jei jums šis projektas nepriimtinas, kad ir kaip gaila, bet jame dirbti nori ne visi. Tačiau kam tokiu atveju drabstyti projektą purvais pasakojant apie informacijos nepatikimumą ir panašiai. Čia gi gyvas projektas, kuris kasdien darosi vis išsamesnis ir tikslesnis, jei tik prisijungs daugiau specialistų, tačiau neargumentuotas bambėjimas ir peikimas tikrai nepadės tobulinti projekto. Taigi, jei vis tik norite prisidėti prie informacijos tikslinimo, čia tikrai atsiras bent keletas žmonių, kurie mielai jums padės. Jei ne, tai nustokite kartoti tą patį per tą patį. knutux 15:40, 2007 Sausio 31 (EET)
Niekas jūsų pririštos čia nelaiko. Tai beje, mano asmeninė nuomonė ir neprikabinkite jos visiems vikipedijos žmonėms. Kokia tiesa gali gimti ginčuose, kur vieni apie orą, kiti apie tvorą diskutuoja. Jeigu aš pakeisiu sakinį iš "šie šunys yra nuostabūs!" į sakinį "šie šunys yra mėgiami dėl to ir ano.", juk nenukentės pačios informacijos kokybė, ar ne? O papildomai informacijai galima įdėti nuorodą į jūsų asmeninius puslapius, kur žmonės galės pasiskaityti išsamiau ir su visais grožiniais elementais. -- Mea 15:45, 2007 Sausio 31 (EET)
Tuo ir išsiskiria Vikipedija — prie jos vystymo prisideda visi norintys (duokdie, jei pasitako specialistų), todėl natūralu, jog galimi netikslumai (kaip pvz randu netikslumų astronomijoj, fizikoj). Bet juos visada galima pataisyti argumentuojant, o ne kažką iškart užsipuolant. Tam naudotojo puslapyje įdedamas pasveikinimas su nuorodomis į pagalbinius puslapius, kaip prisijungti prie šios veiklos. Pirma reikia atidžiai perskaityti juos (kaip ir visas taisykles, su kuriomis susiduria žmonės vienu ar kitu atveju gyvenime), o tada kažką daryti. Administratoriai bei kiti naudotojai — paprasti žmonės, kruei taip pat klysta.
Tai žinoma, kad specializuotas tinklapis VISADA bus informatyvesnis už kad ir šią enciklopediją. Ir tai suprantama. Juk niekad Vikipedija netaps geresnė (informacijos atžvilgiu) astronomijoje ir astrofizikoje už NASA, LPI, ESA ir kt. Tačiau yra sudaryta galymybė visada enciklopedijai tobulėti.
Todėl užuot besisvaidant (tiek jums, tiek visiems su jumis diskutuojantiems adresuota) kažkokiais tiesioginiais arba užslėptais kaltinimais ir perdėtomis emocijomis vertėtų šiek tiek nurimti, parinkti konstruktyvių argumentų su nuorodomis internete (ar nebūtinai, tačiau kad žmonės galėtų tuos šaltinius patys pamatyti, pvz kokie nors nutarimai, dokumentai) ir išdėstyti poziciją taikiai.
Kažkas turi prižiūrėti enciklopediją, todėl kartais įvykstą tokių nesusipratimų. O pagalvokit, kas dėtųsi, jei jos iš viso nieks neprižiūrėtų — kaži ar iš viso tai būtų galima pavadinti enciklopedija.
Siūlau visiems nusiraminti, kažkiek pailsėti nuo šios jau beprasmiška tapusios diskusijos ir susitaikyti. Nes tokie užsiėmimai tikrai neatneša naudos :-) - andrius.v 15:52, 2007 Sausio 31 (EET)

O esamas straipsnis yra visai neblogas, tereikia jį pradėti aiškiu apibrėžimu Levretė arba italų kurtas - tokia ir tokia šunų vislė išvesta ten ir ten ar panašiai. Taip pat reiktų šiek tiek suenciklopedinti tekstą: pvz. šuo labai prisirišęs prie šeimininko, mėgsta bendravimą ir t.t., o ne publicistinis sakinys Atrodo, kad levretės giliai įsitikinusios, jog šeimininkas tiesiog privalo dalintis su jomis savo lova ir antklode. O nuorodas gali vėliau bet kas sudėlioti. Jri atliktumėte ši nesudėtingą darbelį, tai pranyktų ir visos problemos. Hugo.arg 15:55, 2007 Sausio 31 (EET)


"Nėra žmogaus, - nėra problemos". Taigi, jei tas straipsnis nebus tvarkomas, jis su laiku persikels į beviltiškųjų kategoriją. Tiesa? Jei norite - susitvarkykite ir pasilikite sau, kaip dovaną. Na, tada tegul greičiau jis ten persikelia, nes asmeniškai aš - čia daugiau nei piršto nepajudinsiu.

Malonu buvo...

jei teisingai supratau, šios "diskusijos" ir prasidėjo dėl to, kad autorė išreiškė nepasitenkinimą mano ketinimu "suenciklopedinti" tekstą (žr.[2]). o kodėl ji įsižeidė, jai pačiai tik ir žinoti. -- Mea 16:03, 2007 Sausio 31 (EET)

Įkišiu ir aš savo trigrašį: žmonės, apsispręskit! Aš pati kol sukūriau tą "airių vilkšunis, gerokai "prisidūrinau". Žinojau du šios veislės pavadinimus - dėl vieno jų abejojau. Tai airių volfhaundas(angliškas pav.) ir vilkgaudis (ne vilkogaudis). O šunų veislių sąraše dar buvo ir airių volkodavas! Susipainiojau. Beje "išminčius" pervadinęs šį straipsnį, pamiršo jį patį paredaguot - pirmieji du žodžiai - airių vilkšunis. Tai tik mano samprotavimai, o šiaip, kadangi ne itin veislių pavadinimus pažįstu tai palieku šį reikalą kitiems. Anonimas 16:24, 2007 Sausio 31 (EET)

Na jei greyhoundas - lietuviškas žodis tai kaip jis skaitomas. leiskite su jumis visiškai nesutikti - tokių sąskambių lietuvių kalboje nėra --Qwarc 21:47, 2007 Sausio 31 (EET)


Ponas brangus...Ne visos veislės verčiasi į lietuvių kalbą. Gal pasiūlysite parašyti "pilkas šuo" ar "pilkas skalikas" :)))))? Greihaundas ir yra greyhaundas ( tai šuo, siluetu panašus į levretę, tik didelio ūgio). "Kurtai" yra visa X FCI grupė, - tai ir afganai, ir rusų kurtai, ir saliukai, ir azavakai. O levretė yra lyginama būtent su greyhaundu. Va taip ir yra, kai ne specialistai redaguoti bando specifines temas...O kad jūsų žinios ribojasi žodynu matosi iš to, kaip ir kiek veislių pavadinimų yra išversta.

Yra svarstoma galimybė kreiptis į LKD, kad būtų atkreiptas dėmesys į iškreiptos kinologinės informacijos platinimą internete.

Malonu, kad turite humoro jausmą. Manau, apskritai neteisingai interpretuojate, kas tai yra Vikipedija. Labai gaila, kad laikotės tokios pozicijos, ir, mano nuomone, pučiamas burbulas iš nieko. -- Mea 22:36, 2007 Sausio 31 (EET)
Aš jau kreipiausi į VLKK --Qwarc 22:39, 2007 Sausio 31 (EET)

Puiku, kad kreipėtės. Paprašykite, kad jie ir likusias veisles išverstų...(pvz. Lasos apso, porcelianas, Etnos čirnekas, ir čiau čiau išsiverskite į lietuvių kalbą...)

Nebesusilaikiau ir aš. Sunku pasakyti, kad kurtas („grayhound“) yra kaipo ir „Sighthound“ porūšis, jeigu galima taip pavadinti? Nes visi kalba skirtingom temo. Be to, turbūt taip susiklostė istoriškai, jog Lietuvoj „Sighthound“ vadinami kurtais ir tas pats vienišas „grayhound“ bus kurtas (tokio pat pavadinimo porūšio rūšis). Nežinau, tik spėlioju, kadangi pastarojo atitikmens neradau, dėl to darau tokias prielaidas. Todėl ir reikia kreiptis į įvairias valstybines įstaigas, o ne įrodinėti tuščiam ore. :-) - andrius.v 23:05, 2007 Sausio 31 (EET)


Greyhoundai - yra konkreti veisle. Matau, kad veisliu vertimo subtilybes jums su jusu nesusilaikymu yra nesuvokiamos. Ar dabar suvokėte skirtumą?

Beje, anglų kalboje "kurtai" vadinami "sighthounds", bet ne greyhounds...Pažiūrėkite, jei ko nesuprasite,- klauskite, nesididžiuokite.

http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group10

Tai kaip išversit patį „grayhound“? (beje, juk aš panašiai samprotavau). Aš juk sakau, turbūt taip susiklostė, kad grauhound'as bus taip pat vadinamas kurtu. - andrius.v 23:30, 2007 Sausio 31 (EET)

Netikslu greyhoundų veislės šunį versti "kurtas". Tada galima aplamai vadinti "šuo". Greyhoundai ir verčiami kaip "Greyhoundai"...tikrliau nesiverčia. Kaip ir lasos apso, ši cu, čiau čiau...

O kaip "skalikas" kokiai kategorijai priklauso? šiaip įdomu -- Mea 23:37, 2007 Sausio 31 (EET)


Pagal Anglų standartą - hounds yra tiek skalikai tiek kurtai. Pagal FCI standartus ( primenu, mes gyvename kontinentinėj Europj ir čia galioja FCI standartai) Čia kurtai yra sighthounds, o hounds yra skalikai ir turi atskirą FCI grupę.

Čia yra skalikai, pagal FCI standartus:

http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp?lang=en&file=group6

Ir vėl yra niuansų. Hellinikos Ichnilatis - yra graikų SKALIKAS ir priklauso 6 FCI grupei. Kritikos ichnilatis - Kretos ŠUO yra primityvusis shuo ir yra FCI nepripažinta veislė, ( kaip ir lietuvių skalikai). bet su laiku jie bus priskirti 5 FCI grupei.

Ir FCI saite nėra 0 grupės, - tai dalinai pripažintų ir nepripažintų veislių grupės. Ten priklauso lietuvių skalikai, rusų toy terjerai, amerikos buldogai, korsikos šunys ( cane corso)...Pharaoh hound - verčiasi kaip faraonų šuo ( teoriškai tai yra kurtas, o pagal FCI - primityvusis šuo)...Taigi ne viskas, kas yra "hound" - yra skalikas. Briardas turi būt briaras, Bobteilis turi būt Bobteilas, Laiklando terjeras - Leiklendo terjeras, Noridžio terjeras (Norwich Terrier) - :))), Veimaranenas - turi būt veimaraneris, Kinų plikasis šuo (Chinese Crested Dog) - Kinų kuoduotasis...

Trinti reikia visą tą puslapį, todėl kad jis yra visiškas šlamštas. Tokie puslapiai labiausiai ir kenkia Vikipedijos reputacijai, o ne faktinės klaidos. O autorių blokuoti už šiukšlių įkėlinėjimą ir spaminimą aptarimo puslapyje.--Dirgela 22:27, 2007 Vasario 3 (EET)

Ponas Dirgela. Wikipedijoje yra daug daugiau šlamšto su iškreipta ir netikslia informacija, kaip ir "čihuahua laipiojantys medžiais, nes buvo laukiniai"... Jei atidžiai skaitėte aptarimą turėjote pastebėti, - kad prašiau pašalinti straipsnį.

Jei Jums nepatinka konkreti veislė ir nieko apie ją nežinote, tai dar toli gražu nereiškia, kad tai, kas apie ją yra pasakyta buvo šlamštas.

Tai aš ir pritariu, kad reikia pašalinti, nes ten nieko protingiau nei po medžius laipiojantys šunys nėra. Taip pat pritariu, kad reikia šalinti ir kitą šlamštą ir nesąmones, kurių vikipedijoje nemažai.--Dirgela 17:35, 2007 Vasario 4 (EET)
Dėl tų šunų laipiojančių medžiais galbūt iš tikrųjų per daug "gražiai" parašyta (vos ne kaip tikras faktas), tačiau visgi tvirtinančių, kad taip buvo, yra, todėl tos informacijos autorius kažin, ar pats sukūrė tokius faktus. Štai nuoroda apie tuos šunis ir straipsnio pabaigoje paminėta apie galima jų laipiojimą [3]. Reikėtų tobulinti tą straipsnį, bet šunų mėgėjų čia turbūt nėra labai daug (o tuo labiau, noričių apie juos rašyt). Visgi, visi straipsniai turi atitikti vikipedijos standartus, todėl pykti dėl pakeitimų nereikėtų. --Vezhlys 18:19, 2007 Vasario 4 (EET)


Na, vieno norinčio, galinčio, turinčio ką parašyti ir turinčio begales nuotraukų - tai tikrai galite nebeskaičiuoti.

Jei būtų norintis ir galintis, problemų nebūtų :), ne aptarimų puslapius pildytume iki begalybės ir veltui švaistytųme savo laiką. Tiek to, čia laisva enciklopedija, kas nori - prisideda, kas nenori - neprisideda. --Vezhlys 18:55, 2007 Vasario 4 (EET)
Be reikalo įsižeista. Patikėkit, enciklopedijoje labai laukiami ir galintys rašyti, o tuo labiau iliustruoti originaliomis nuotraukomis. Nereikėtų įsižeiti jei kas pabarė laikytis rašymo drausmės - iš tiesų enciklopedija rašoma moksliškesniu stiliumi, todėl vengiama bereikalingos beletristikos, gražių literatūrinių sakinių su išvedžiojimais ir nepatikrintų faktų. Apie šunis čia yra mažai rašančių, o ir aš pats nelabai spėju sukontroliuoti jau labai didelį biologijos daržą. Todėl pirmuosius nenusisekusius bandymus nereikėtų vertinti kaip nesekmę ar neviltį - su laiku viskas pasikes tik į gerąją pusę. Algirdas 19:07, 2007 Vasario 4 (EET)
Man atrodo, kad čia pasireiškia eilinis trolis. Nemaitinkime trolių--Qwarc 20:16, 2007 Vasario 4 (EET)


Kažkas ištynė paskutinį pasisakymą...

Gal tiesiog baigime tas diskusijas ir niekas i tą forumą nebesitrins--Xportas 12:01, 2007 Vasario 6 (EET)

Reikia patarimo[redaguoti vikitekstą]

Nusprendžiau peržiūrėti šitą straipsniuką, bet nesu tikra dėl kai kurių prioritetų. Pvz., šiame straipsnyje pateika veislės istorija kažkiek skiriasi nuo angliškoje wiki pateikiamos versijos, tai ar palikti dabartinę, ar perrašyti?~ Mea 17:03, 2007 Kovo 1 (EET)


Ponai, pridirbote klaidų. Po margo šuns nuotrauka, kuris neatitinka europinio standarto (toks šuo FCI sustemoje būtų brokų brokas), patalpinote netikslų standartą.

Jei jau mes esame europiečiai, tai vadovaukimės Europoje galiojančiais FCI standartais. Beje, viršutinje eilutėje FCI standarto duomenys, - o toliau, - net nežinau. Rašytojo paklauskite: ar tai AKC ar UKC standartais.

Didžiausias netikslumas yra kalių ir patinų ūgio standartas. Teik kalėms, tiek patinams galioja vienodi reikalavimai, t.t. 32-38 cm. Svoris, - 3-5 kg.

Standartus galite pasitikslinti čia: http://www.fci.be/uploaded_files/200GB98_en.doc

...ir nekiškite Amerikoniškų standartų. Neklaidinkite žmonių.

Pagarbiai, eolo arfa www.eolo-arfa.lt

Kam taip piktintis, jei galima pataisyti. Siggis 07:26, 2008 liepos 10 (EEST)