Aptarimas:Kvarternionas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Reikia trinti kuo greičiau, o ne atstatinėti klaidinantį redirect. Nes dabar google visos nuorodos į kvarternioną yra per mūsų lietuviškos vikipedijos klaidą. Koks nors žmogus padaręs paiešką ir suradęs 21 puslapį ims ir nuspręs, kad tai yra teisingas terminas.! Orionus 11:18, 2007 Liepos 25 (EEST)

Na jūs čia visiškai neteisus, nes tokiais drastiškais veiksmas daroma tik žala - straipsnio ištrynimas neprivers google greičiau persiindeksuoti, taigi kas nors iš google (kol dar neperindeksavo) paspaus ant nuorodos, o straipsnio ten jau nebus, tai gal geriau jau tegul patenka į teisingą straipsnį? Antras dalykas - jei klaidingas pavadinimas jau buvo paplitęs, kas nors įves klaidingą pavadinimą ir jei nebus redirect'o į teisingą, nuspręs kad straipsnio nėra, tokį sukurs ir jei netyčia tai prasprūs pro kitų dalyvių akis (nes straipsnių srautas vis didėja, visko atidžiai sužiūrėt neįmanoma), taip ir liks dar ir klaidingas straipsnis su identiška informacija. Taigi, kol kas atstatau redirect'ą, nebent kas nors parašytų rimtą priežastį, kodėl toks redirect'as negali būti (t.y. - kuo jis trukdo?). knutux 11:49, 2007 Liepos 25 (EEST)
Šiaip mano supratimu net ir redirect tikriausiai patenka į google indeksus? (Neesu tuo tikras). Jei pakentėtume savaitę ar porą, kol botai ištaisys linkus į lietuvišką kvaterniono puslapį ir kol google iš naujo viską perindeksuos, tikiuosi klaidingo termino turėtų beveik nebelikti. Manau, kad klaidingas puslapis neturėtų prasprūsti pro akis, nes retkarčiais peržiūriu matematikos kategorijos straipsnius (manau, kad tai ne aš vienas darau). Orionus 12:25, 2007 Liepos 25 (EEST)
Kažin ar redirect'ai patenka į google indeksus (kątik testavau su Baronas Miunchauzenas ir Baronas Miunchhausenas). Dėl prasprūdimo - jei bus redirect'as iš klaidingo, tai tikrai neprasprūs, kitu atveju gali ir prasprūsti (nebent kas nors prieš ištrinant įsidėtų klaidingą puslapį į stebimų sąrašą su pasižadėjimu stebėti vikipedijos veiklą artimiausius kelis metus :) ). Taigi, nemanau kad redirect būtina trinti, bet jau jau bus trinamas, jokiu būdu negalima trinti aptarimų (kaip jau buvo padaryta) - remiantis aptarimais atliekami veiksmai (pvz trynimas), todėl bet kas turi turėti galimybę tuos aptarimus perskaityt nors ir po kelerių metų. knutux 13:56, 2007 Liepos 25 (EEST)
Dėl aptarimų puslapio pilnai sutinku, įdėjęs ten "delete" aš irgi suabejojau, todėl komentare ten ir parašiau "galbūt...". Orionus 14:24, 2007 Liepos 25 (EEST)