Aptarimas:Kompiuterio pelė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Pavadinimas labiau tiktų Pelė (kompiuterio, windowsinė), nes mac'inė pelė teturi vieną mygtuką, kurio nei kairiu nei dešiniu nepavadinsi.--Dirgela 19:24, 2007 Liepos 16 (EEST)

O negalima apsieiti be kilmininko pavadinime? Pvz. Kompiuterinė pelė arba pelė (kompiuteris). Hugo.arg 19:55, 2007 Liepos 16 (EEST)
Aš taip pat siūlau pakeisti pavadinimą į „Kompiuterinė pelė“. Pavadinimas „Pelė (kompiuterio)“ kilo iš straipsnio, kuris buvo parašytas ankščiau. O straipsnyje taip pat reiktų aprašyti apie mac peles. --Osmis 20:15, 2007 Liepos 16 (EEST)
Dėl mac pelių tai irgi nėra vienareikšmiškai - šiais laikais mac'uose jau naudojamos ir daugiamygtukės pelės. Bet straipsnį tikrai reikia smarkiai tobulinti, nes orientuotas windowsams (anksčiau net patarimai su meniu punktų pavadinimais windowsiniai buvo), nekonkretus pavadinimas (vistik pelė skirta ne darbui su kompiuteriu, tik darbui su grafinėmis aplinkomis), neminimi šiais laikais labai paplitę pelės ratukai (tie kur scroll'inimui skirti) ir t.t. knutux 09:32, 2007 Liepos 17 (EEST)