Aptarimas:Komantas (jotvingis)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Komantas - joks "Lietuvos valdovas" (todėl ir pakeičiau kategoriją) Gugis

Kodėl Komantas o ne Skomantas pateikiamas kaip pamatinis asmenvardzio varijantas, nors visi šaltiniai aiškiai suteikia pirmumą Skomantui/Skalmantui?Iulius 01:16, 2007 Birželio 2 (EEST)

ist. šaltiniai (volynėnų metraščiai /Komat -- jau 1245/6 m./, taip pat lotyniškai rašytos lenkų kronikos, -- vienas pirmųjų Komanto /Koommat/ paminėjimų -- ties 1264 m.), įvardydami mums rūpimą jotvingių tautybės asmenį (asmenis?), pirmenybę teikia būtent formai *Komants. Gugis 11:19, 2007 spalio 2 (EEST)
Žr Aptarimas:Komantas - ten yra pateikiami "argumentai", tačiau niekada nepateiktas joks mokslinis šiuolaikinis šaltinis, kuriame būtų taip naudojama, taigi tai panašu į antienciklopedinį savų išradimų rašymą. Tačiau Gugis yra sunkiai sukalbamas ir vos ką nors užsiminus apie mokslinius šaltinius pradeda rašyti paklodes, tai kol kas neatsirado nei vieno profesionalaus istoriko, kuris sugebėtų įrodyti, kad jis nėra teisus. knutux 13:11, 2007 Birželio 4 (EEST)

forma Skomantas mums nelabai tinka, be kita ko, ir dėl to, kad didelei liet. jaunimo daliai tuo pačiu vardu gerai pažįstamas vienas populiarus rašytojas. Gugis 09:39, 2007 spalio 5 (EEST)