Aptarimas:InfoBasket.lt

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kiek pastebiu, tai jau ne pirmas kartas, kai įvairūs portalai bando reklamuotis lietuviškoje Wikipedijoje. Nedrįstu sakyti, kad tai blogas dalykas (tokios info irgi gali prireikti), tačiau tokie straipsniai apie portalus visą laiką būna akivaizdus POV bei šiaip.... Reklama... Todėl siūlau įvesti kokią nors bendrą, griežtą ir žiaurią politiką:

  1. Tokio tipo straipsniams - atskirą kategoriją.
  2. Tekstą apriboti iki 10 sakinių.
  3. ?

Tai vat. --Tractor 3 Liepos 2005 21:11 (EEST)

trinti šitą dalyką lauk ir viskas... --Kraupu 2005-07-03 21:21:40 (EEST)
Esu skeptiškas reklamos Vikipedijoje atžvilgiu.
Aš irgi manau, kad reklama - blogis. Tačiau yra struktūrinė problema: mes neturime vienareikšmio požymio, kuris leistų nustatyti, ar kažkoks straipsnis apie leidinį yra tik reklama, ar tai kažkokia informacija, kuri verta pateikimo (kur riba?). Pvz.: "Delfi" portalas, laikraščiai "Lietuvos rytas", "Lietuvos aidas", "Sąjūdžio žinios" - pakankamai svarbūs leidiniai, kad juos kažkada tektų aprašyti, tačiau kriterijaus, leidžiančio juos atskirti nuo kitų, mes tiesiog neturime. Atitinkamai, paprasčiau tiesiog apriboti leistinus informacijos kiekius (išskyrus leidinio istoriją, kaip valstybės istorijos dalį) bei priskirdinėti atskirą kategoriją. --Tractor 3 Liepos 2005 22:00 (EEST)
Siūlyčiau pirmą kriterijų - amžių. Pvz. infobasket kur sudėjo į visokius datų straipsnius, kad pradėjo veikti "geriausia" svetainė apie krepšinį, nors dar net mėnesis nepraėjo nuo atidarymo, tai galėtų būti labai aiškus ženklas, kad tokiam straipsnius čia dar per anksti. Taigi, reiktų kad svetainė būtų jau "pagyvenusi", tarkim, bent metų amžiaus. Kiti kriterijai - dieninis lankomumas (kai įmanoma sužinoti), reitingas google ir pan. Knutux 4 Liepos 2005 07:40 (EEST)
Palaikyčiau Tractor - skirkim jiems atskirą kategoriją. Galbūt būtų galima dar infoboxą pridėt, kad "šis straipsnis gali būti laikomas reklaminiu" ar pan. Dirgela 4 Liepos 2005 10:44 (EEST)