Aptarimas:Greitojo rikiavimo algoritmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ką manote apie tokį?

Realizacija Python kalba[redaguoti vikitekstą]

Ši realizacija nėra efektyvi atsitiktinių duomenų atveju, tačiau ją paprasta suprasti, ypač mokantis greitojo rūšiavimo.

 def greitasisRusiavimas(L):
   if len(L):
     return greitasisRusiavimas([v for v in L if v<L[0]]) +
                                [v for v in L if v=L[0]] + # Gali kartotis
            greitasisRusiavimas([v fro v in L if v>L[0])
   else:
     return []


--Admp 14:20, 22 Bir 2005 (EEST)

Ar ne geriau būtų pseudokodu (pvz Pascal-tipo, labai švietėjiška :) ), o ne Python. Būtų žymiai suprantamiau tiems, kas nėra labai smarkiai susipažinęs su programavimu. o Python sintaksė (mano nuomone) nėra labai intuityvi, taigi šitokį pavyzdį supras tik išmanantys Python, netikiu kad tokių yra labai daug. Na bet čia tik mano (niekad neprogramavusio python) nuomonė. Knutux 14:42, 22 Bir 2005 (EEST)

Realizacijos[redaguoti vikitekstą]

Kažkaip keistai atrodo kai straipsnis apie algoritmą, ne apie programavimo kalbą, o pavyzdžių daugiau nei teksto. Ar tikrai jų čia reikia? Gal geriau perkelti tuos pavyzdžius į atskirą straipsnį, o čia parašyti tik algoritmą žodžiais? Knutux 5 Liepos 2005 11:57 (EEST)

Anglų kalba virš dešimt pavyzdžių būna įvairiomis kalbomis, tai nemanau, kad čia kas nors bloga. User:Monro

Na pas juos bent jau pavyzdžiai neužima daugiau nei dviejų trečdalių teksto, bet šiaip pas juos dar geriau tiktų iškėlimas į atskirą straipsnį. Visgi man rodos geriau vienas solidus straipsnis ir nuoroda į realizacijų detales. Bet tebunie bus taip kaip yra, jei nesulaukiu pritarimo :) Knutux 6 Liepos 2005 08:17 (EEST)