Aptarimas:Gorgonės

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


Tai kiek suprantu pagal vienaskaitos taisyklę, šitą straipsnį reikėtų pervadinti ?
Ar gorgonės kaip ir Baltai, Keltai - tauta ? ;) Juokelis 07:14, 7 Jul 2004 (UTC)

Nors gal gerai pagalvojus ir ne, tai vistik būtent grupė skirtingų būtybių, o ne vienodų. Juokelis 07:16, 7 Jul 2004 (UTC)

Kad ir skirtingos būtybės, angliškoj versijoj straipsnis visgi vadinamas vienaskaita, o aprašymas jau daugiskaita. Tikriausiai ten laikomasi taisyklės - jei įmanomas pavadinimas vienakaita, išimčių nedaryti, vis mažiau painumo bus. Knutux 07:40, 7 Jul 2004 (UTC)

Aš tai suprantu kad gorgonės yra pateikiamos visur daugiskaita nu nzn pvz., šalia manęs knygoje. O gorgonės turi vardus. Tai yra pvz., Medūza (tai apie ja ir turi būti rašoma o ne apie visas gorgones bendrai). Juk rašoma baltai,achajai man rodos kaip rūsis, tauta daugiau, ne baltas, nu aš nzn aš naujokas jeigu primygtinai norit atkeisiu. :P Bet mano nuomonė kad turėtų būti daugiskaita. --Atlantas 4 Liepos 2005 00:07 (EEST)

Demonai irgi turi vardus, ale straipsnis tai - Demonas :-) Siūlyčiau, kiek įmanoma, laikytis bendros tvarkos, nors tai ir ne visada suprantama: pati vieninga tvarka įveda bendresnę, globalią logiką, dėl to pateisina kai kuriuos lokalius nelogiškumus, kurie lengvai pataisomi papildomais redirektais. Tautų atveju galioja kita taisyklė: yra visiškai neprasminga kalbėti apie pavienį "baltą", "lietuvį" ar "indėną", atitinkamai - straipsniai ir vadinasi daugiskaita. --Tractor 4 Liepos 2005 00:24 (EEST)

Nu gal, bet jei būtų mano valia aš likčiau prie Gorgonių, šeip jau mano manymų jos yra tik trys Graikų istorijoje (Ju nėra daugiau nei trijų, trys seserys gorgonės, jos visalaik jei ir yra minimos mituose (o tai nėra dažnai) pažymima, kad yra 3 seserys gorgonės) ai velnias žino (beje dėltos bendros logikos aš nzn kaip kitur, bet čia liktai lietuvių vers. ir skirtingos wikipėdijos lyg ir turėtų skirtis :)). O su demonais netinkamas palyginamas demonas dažniausias yra vienas "nes išsiskyria savo blogio jėga, jam nereikia pagalbininkų", tik tai demonas vaizduojamas skirtingomis formomis, ir skirtingais laikais. šiektiek kitoks, forma ar galia, skirtingose kultūrose. Jeigu dar po šitų mano argumentų liekat prie savo tuomet redirektinkit ar kaip ten vadinasi (pakeiskit pav.). Ka padarysi. --Atlantas 4 Liepos 2005 09:09 (EEST)

Šiuo atveju aš būčiau už daugiskaitą, nors tai ir velia bendrą sistemą. Tiesiog jei įvardinti vienaskaita, straipsnį reikėtų vistiek pradėti daugiskaita "Gorgonės tai...", nes vienaskaitos atveju būtų keistoka - "Gorgonė tai viena iš trijų gorgonių, kurios yra...". Čia reiktų nuspręsti ar kaip anglai griežtai laikomės principo, kad jei įmanoma parašyti vienaskaita ir rašom vienaskaita, ar atsižvelgiam į prasmę. Detaliau ši diskusija labiau tiktų prie Vardinimo taisyklių. Dirgela 4 Liepos 2005 12:43 (EEST)
Pagal prasmę ir aš būčiau už daugiskaitą. Bet, kadangi kiekviena išimtis kelia problemas ateičiai, būčiau linkęs laikytis griežtų taisyklių: jei galima apseiti be išimties, tai apseiti be išimties. Paprasčiausiai biurokratiniais sumetimais. --Tractor 4 Liepos 2005 14:22 (EEST)
Tikra tiesa, reikėtų vengti išimčių. O dėl rašymo pirmam sakinyje, tai niekas neverčia rašyti ir ten vienaskaitos, ten kaip tik geriau rašyti "Gorgonės - ...", nes straipsnio pavadinimas neįpareigoja tą pačią formą visur naudoti, o reikalingas tik dėl tvarkos, kad žmogus, nežinantis, kokie jau sukurti straipsniai, darytų nuorodas į Gorgonė (nesilaikant taisyklių jau kelis kart yra buvę, kad sukuriamas antrą kartą tas pats straipsnis). Knutux 4 Liepos 2005 14:38 (EEST)