Aptarimas:Fėja

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl "Ar žinai" portalo - medžiaga iš jo jau yra panaudota keliuose straipsniuose, aš šiek tiek prisibijojau ar nepažeidžiam taip autorinių teisių. Dabar pasižiūrėjau atidžiau "Ar žinai" projektą ir esu šiek tiek sutrikęs - rašoma, kad "medžiaga yra pateikiama GFDL (Gnu Free Development License) teisėmis". Ar tai tas pats kas Gnu Free Documentation Licence ar kažkas kita? Btomai - apšviesk, nes portale tikrai gausybė vertingos informacijos, kuria su nedideliu apdorojimu būtų galima panaudoti enciklopedijos projekte, jei licencinės sąlygos tikrai yra Gnu Free Documentation Licence. Dirgela 21:16, 3 Sau 2005 (UTC)

GNU FDL (Gnu Free Development License) tai ir Vikipedijos licencija, taigi, galima naudoti. Būtų etiška nurodyti šaltinį, nors licencija to ir nereikalauja. --Mykolas OK 23:30, 2007 Balandžio 11 (EEST)

Dėmesio: interwiki klaidos. Per nuorodas iš straipsnio Fėja buvau nuėjęs iki

Padėkite sutvarkyti visą tarptautinę Vikipediją. Spėju, kad klaidos susiję su angliška painiava en:Fairy tail ir en:Fairy bei tai, kad Bajka rusiškai reiškia pasaką, tuo tarpu lenkiškai lyg ir pasakėčia. Gal ir klystu dėl priežasčių, bet ištaisyti reikia. --Mykolas OK 23:30, 2007 Balandžio 11 (EEST)

Jo su interwiki tai daug bėdų. Būna paleidi botą ant straipsnio su 5 nuorodom, o po to tau išmeta kokių 10 straipsnių variantų, esančių bent 20 wiki :) Jei čia tik šiaip kur žiopla klaida įvelta, tai nieko baisaus, ir botas sutvarkytų, bet neretai būna, kad viename straipsnyje aprašyti keli objektai, o kitose išskirstyta, tada praktiškai beviltiškas atvejis. Neretai iw susimaišo ir dėl to, kad žodis vienoje kalboje apima ne visai tą patį, ką žodis kitoje kalboje. Hugo.arg 23:36, 2007 Balandžio 11 (EEST)

Užleidau botą... Ir kaip ir tikėjausi angliškai vikipedijai 10 variantų net surado: fairy, fable, rusalka, mermaid, siren, merman, sirens (film), fairy tale, elf, peri. Visas pasakų pasaulis :D Vargu ar pavyks viską atskirti... Hugo.arg 23:49, 2007 Balandžio 11 (EEST)

Sakyčiau pakankamai nevykęs straipsnis. Fėja yra būtybė iš įvairių kultūrų mitologijos, o gerą pusę šio straipsnio sudaro dabartinių vaikų išsigalvojimų aprašymai. Skyriaus pavadiniamas „ar egzistuoja fėjos“ išvis be komentarų, čia kartais ne iš kokio Panelės žurnalo idėja paimta? :) --Nomad 16:38, 2008 gegužės 1 (EEST)