Aptarimas:Emo

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ištryniau "Emo Lietuvoje" nes ten matyt pats kažkoks(niekur negirdėtas) Aurelijus Butnorius tai parašė.

Be to šis straipsnis yra apie muziką ir jis visai netinka "subkultūrai" emo apibūdinti. Iš viso negalima sakyti, jog ši subkultūra egzistuoja.

Na aš čia menkai nusimanau, bet anglų wiki yra straipsnis Emo (slang), kuriame rašoma apie kažką tokio. Na bet šis straipsnis yra apie muziką ir maišyti nereiktų. Hugo.arg 20:54, 2007 Kovo 18 (EET)

Suprantu. Iš ties lietuviškame straipsnyje neužsiminta apie gan neseniai atsiradusią slang'ine šio žodžio reikšmę. Beje, tame angliškame straipsnyje yra klaida - grupė Fugazi negrojo emo. Tai eilinį kartą parodo, jog daug kas rašantis apie šį stilių skleidžia neteisingą informaciją. Todėl rašydamas čia stengiausi atsiriboti nuo dabar esančios "emo" mados ir tariamos subkultūros.

xdm'ai, post-hardcore yra tas pats kas emotional hardcore (emo), tik su ryškesniu lyrizmu. Gnarls Barkley 21:22, 2007 Kovo 18 (EET)

Pagrįsk savo nuomonę. Muzikos pavyzdžių prašyčiau. Internete apie emo gali daug ko prisiskaityti, bet kol nepaklausysi emo nuo 80s iki dabar nesuprasi kur tiesa.

Tai kilo iš hardcore-punk. Pats emo yra savotiškas post. Tau čia savo playlisto pateikt nesiruošiu, nes mano klausoma muzika, tai tik mano reikalas. Bet kaip pastebėjau kad esi giliai įsitikinęs, kad emo tai tik 9-o dešimtmečio judėjimas. Suvok kad tai dalykas turintis vystimąsi, kuris plėtojasi per metus ir šakojasi labai plačiai. neveltui yra laikotarpiai sudaryti šios muzikos. o kaip ir kiekviena muzikos kultūra, sukuria alink save subkultūrą, kurios tu ligšiol suvokti negali. Gnarls Barkley 21:60, 2007 Kovo 18 (EET)
Be to visą šį straipsnį reikia perrašyti ir patikslinti infomaciją. Rašai kad 10-ame dešimtmetyje atsirado grupės sdre, jew ir kt. paskui ne prie ko "atsirado screamo". sis emo tęsinys susiformavo dar 9-ame dešimtmetyje. Nemanyk, kad seniau mainstream'o nebuvo. tas pats emo, screamo, violence buvo vyraujantys stiliai. dabar gi grupės toliau groja tru emo, tačiau vyraujanti srovė yra - pop punk'd emo. Gnarls Barkley 22:02, 2007 Vasario 18 (EET)

Post-hardcore grupes kaip Fugazi, Rise Against niekaip neišeina priskirti prie emo stiliaus. mainstream'as atsirado su sunny day real estate. Jie vienintelė emo grupė, kurią žinau turinčią klipus. Ir tai tik 2 klipai. Na dar JEW, bet jų klipai punk-pop dainų. Kaip dabartines galima vadinti emo, jei emo buvo antikomercinė muzika, nebuvo jokio ryšio su aprangos stiliumi. O dabar gi MTV komercija, juodi plaukai ir pan., elementarūs tekstai "i'm not ok" ir t.t. Absurdas?

Beje jei ta subkultūra egzistuoja, gal gali man pasakyti kokie jos bruožai? Kaip atskirti, kad tas žmogus priklauso jai?

Na va, ir islindo yla iš maišo :D Nieko tu faktiškai nežinai apie emo. kad antikomercializmas ir muzika skirtai individui as puikiai suprantu, tačiau jei pats tik MTV žiūri, tau tokios asociacijos ir vaidenasi. Aš, beje, niekada neturėjęs telike MTV, nesu jų įtakoje. Aš šiaip klausau emo muzikos, kurios internete sunku rasti, Last.fm kiek maciau nieks ju neklauso. kitais atvejais keleta gabalu pažymeti karts nuo karto. Maniau jau rimtai bus galima padiskutuot, o tu vėl su savo i'm not okay... Vienas iš emo subkulturos bruožų būtų viešai apie tai niekur nekalbėti, todėl nuo tų diskusijų atsiribosiu. Gnarls Barkley 22:36, 2007 Kovo 18 (EET)

Aš taip pat negaliu sakyti, jog žiūriu MTV. Tačiau kaip aš galėčiau žinoti apie komerciją jeigu jos nebūčiau matęs? Kaip aš galėčiau kritikuoti jeigu jos nebūčiau girdėjęs?

Ir jeigu taip gerai nusimanai šiame reikale, tai gal pats parašyk straipsniuką apie emo. Juk žinai kokia klaidinga informacija internete dabar klaidžioja. Nejaugi nemanai, jog 14metis įrašės google "emo" turėtų pirma atsiversti teisingą straipsnį apie šį stilių? O jeigu tau nerūpi auganti karta tai ką tu čia veiki?

Nu zmogau, rods uzciuopiam problema, bet tu vel kazkur nugrybauji... as irgi klausau nemazai Robbie Williams ar Girls Aloud, tačiau esme tame į kokia muziką giliniesi ir palei kokias atlikėjų kūrybos puoselėjamas vertybes gyveni. Nuvažiuok į Maskvą, ten sako vyksta nerealus emo koncertu tusai. apskritai nekreipk demesio, zmogau vienas lauke ne karys, nieko nepakeisi. be to, dar senais 86-aisiais ian mackaye yra pasake kad emo yra shudas, tai apie ka toliau dar galime sneket?... Gnarls Barkley 22:54, 2007 Kovo 18 (EET)
Nesijaučiu už visą pasaulį atsakingas, kad visi žinotų, kas yra the origin of emo. Taip, mane žiauriai užknisa tai kas vyksta, tačiau as gyvenu palei tas vertybes, kurios yra nuosirdzios ir tikros. tikiu, tokiu yra, taciau tas popsas yra pasiekes visuotini masta, o ji su saknim israut neimanoma. Susidurei su tikru emo, taciau gana uzsislapsciuciu. Ka as cia veikiu? uzsiimu mokslu. nes tai vienintelis katarsi sukeliantis veiklos būdas. Gnarls Barkley 23:01, 2007 Kovo 18 (EET)

Nu ir kas, kad jis taip pasakė? Aš manau jis omeny turėjo patį pavadinimą emotional hardcore. Juk visa muzika yra emotional. ;) Straipsnis tai lietuviškas, o nei vieno padoraus lietuvių kalba neturėjom. ;) Aš taip pat gyvenu pagal vertybes(nuoširdumas, atvirumas ir pan.), kurias randu Sunny Day Real Estate, Mineral kūryboje. Tai ne hardcore ar post-hardcore grupės, tačiau emo. Ir tas emo visai kitoks nei dabartinis "pramoginis" į kurį nereikia(pati muzika neverčia) gilintis. Žinau, kad yra daug emo grupių, kurių įrašus sunku gauti, tačiau straipsnį pameginau pritaikyti visoms(o aš girdėjęs nemažai). Dėl to jis toks trumpas.

Patariu neieškoti teisybės music.lt. Ten ypač tavo kai kurie išsireiškimai iš koto verčiantys (neigiama prasme). na emo yra dvieju pagrinde krypčių: depresyvusis ir expresyvusis. tu kaip matyti esi to ramesniojo salininkas. as galeciau pamineti konkreciau grupes kurios tikrai pagyvintu mano kalba taciau tikrai ju neviesinsiu, kuriu tarp tavo last.fm saraso nera. isvis is tavo klausomuju galeciau isskirt tik Cap'n Jazz ir Braid. visa kita daigiau mažiau triedalas. Gnarls Barkley 23:39, 2007 Kovo 18 (EET)
Siūlau baigti čią tą diskusiją, nes matau jau į lankas nusivažiavot. Jei jau taip nesiseka sutarti, kur čia emo, o kur jau ne, tai paprasčiausiai išverskit straipsnį iš angliškos wiki ir bus ramu :) Hugo.arg 23:46, 2007 Kovo 18 (EET)
tai ka aš zn, cia zmogus užsimanė perrašyti istoriją savaip... Dėl skonių ginčijamės. Gnarls Barkley 23:52, 2007 Kovo 18 (EET)
sutinku, kad reiktų baigti. O Gnarls Barkley manau kalba nelabai tinkama šiam puslapiui ir šiaip aš žinau ko aš klausau. ;)

pagaliau! :] Dėkoju ir manau visa tauta kada nors padėkos už išsamų straipsnį nors jo jau seniai reikėjo. Tik ar tiesa parašyta antrame sakinyje su tuo (indie) - manau jo ten iš vis nereik nes klaidina. "anuomet garsios grupės Fugazi" - ji ir 90s buvo garsi. "ėmė integruotis indie rock atlikėjai" - skamba taip tarytum jie jau grotų tą indie rock. Šiaip kai pradėjo groti jie iš karto skambėjo post-emo indie rock ir tapo scenos dalim. Galų gale dažnas tų grupių narys atėjo iš hardcore scenos, o ne indie rock'o. "Ši indie rock interferencija, sietina su grupėmis Sunny Day Real Estate ir" - manau jungtuką "ir" reiktų pakeisti kableliu ir texas is the reason gal kokia Cap'n Jazz. Ir straipsny truputi kartojasi kas seniau buvo parašyta. Senesni tekstą man atrodo galima trinti. Sekmės! (XDM)

Kiek šovė ant liežuvio galo, tiek parašiau. Dabar tas straipsnis tarsi iš dviejų dalių – tavoji senoji ir manoji. Manau su laiku tavosios nebeliks ir vyraus tik mano versija :p. Bet siaip as tai labiau patirtim cia vadovaujuos rasydamas, galima ir subjektyvumo įžvelgti. Smagu, kad pastebėjai, bus tokiu ir daugiau manyt. Gnarls Barkley–Ariel Cancer Dies 22:14, 2007 Liepos 20 (EEST)

Gerbiamieji, "Kas nelaikoma Emo" reikėtų keisti į "Kas nėra Emo" arba "Kas nepripažįstama Emo", nes čia lt.wikipedia.org