Aptarimas:Elgama-Elektronika

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Trynimo diskusija[redaguoti vikitekstą]

   Šiame aptarimo puslapyje vyko diskusija dėl pasiūlymo trinti straipsnį. Buvo priimtas sprendimas: Palikti.
Pakartotinam svarstymui teikti tik esant svarioms priežastims.

Diskusija buvo pradėta 2009 m. rugpjūčio 24 d.. Sprendimas buvo priimtas 2009 m. rugpjūčio 27 d.


Trynimo priežastis[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis buvo ištrintas nes kilo abejonių dėl jo reikšmingumo

Įmonė pakankamai reikšminga būti aprašyta Vikipedijoje, turi tenkinti bent vieną šių kriterijų:

  • Mažiausiai 1000 nuolatinių darbuotojų turinčios įmonės;
  • Lietuvos biržoje kotiruojamos įmonės;
  • Metinė įmonės apyvarta - daugiau kaip 100 mln. eurų;
  • Tarptautinėje žiniasklaidoje („New York Times“, „Financial Times“, „The Economist“, „Frankfurter Allgemeine“, „Rzeczpospolita“, „Le Monde“ etc.) paminėtos įmonės;
  • Įmonė, kuri dėl savo veiklos per 10 metų laikotarpį buvo minima bent 3 kartus nacionalinės žiniasklaidos priemonėse, kai kiekvienas sekantis paminėjimas skiriasi bent 3 metais;
  • Į rajono, miesto, miestelio kraštotyros leidinius patekus įmonė, paminėta dėl savo veiklos išskirtinumo, nuopelnų o ne dėl bendros statistikos, apimančios visus tuo metu veikusius ūkio subjektus.

Jei jūsų firma kriterijus atitinka, papildykite straipsnį taip jog tai iš jo matytusi.

Vikipedijoje taip pat labai nemėgstamas reklaminis stilius, reikia stengtis jog straipsnis atrodytų neutraus, nesistengiantis kuo nors įtikinti. Geriau parašyti ką nors įdomaus apie firmos istoriją ar produkciją. Pamirškite viską ko mokė per marketingo kursus, jei kada tokius studijavote. Nenaudokite tarpų eilutės pradžioje, tai įungia 'rašomosios mašinėlės' šriftą kuris visam straipsniui ištisai netinka. Pasižiūrėkite kokį nors Vikipedijoje jau esantį straipsnį apie įmonę.

Aš atstatysiu ištrintą straipsnį, kviesdamas dalyvauti trynimo diskusijoje. Jei norite jį apginti, galite toje diskusijoje dalyvauti.

Audrius AudriusA 10:27, 2009 rugpjūčio 22 (EEST)

Diskusija[redaguoti vikitekstą]

Jau turbūt 3 kartą rašau tą pačią istoriją, bet dar kol kas nelabai gaudausi tarp aptarimo "kišenių"... Siūlau palikti paskutinę "neutralizuotą" nuo reklamos straipsnio versiją, nes Elgama-Elektronika atitinka reikšmingumo kriterijus - apie įmonę nemažai rašyta nacionalinėje žiniasklaidoje per visą jos 17 metų veikimo laiką. Įmonė yra išskirtinė jau vien tuo, kad vienintelė Pabaltijyje gamina elektroninus elektros skaitiklius, kurie nenusileidžia kokybe užsienio gaminiams. Bendrovės kuriamas intelektualusis produktas bus itin reikšmingas atnaujinant elektros tinklus, kuriant intelektualųjį tinklą. Apie tai Europoje jau ne tik daug ir garsiai kalbama, bet ir dirbama. Ačiū už pagalbą taisant str. :) Rūta ---Rutamerc

Siūlau palikti, įmonė vienintelė gamina elektros apskaitos prietaisus Baltijos šalyse (ne eilinė bandelių kepykla), google duoda beveik 8000 atsakymu apie įmonę, tad matyt ji yra žinoma Justass 17:17, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Kadangi apie įmonę nemažai rašyta, manyčiau, reikšmingumo kriterijus atitinka. --Homo 17:52, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Manyčiau straipsnyje turėtų būti nurodytas bent vienas nepriklausantis šaltinis. --Vpovilaitis apt. 17:56, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Labas, Hugo, maniausi, kad jau viską išsiaiškinome su Homo ir Andriusz dėl Elgama-Elektronika straipsnio, bet jis vėl pažymėtas kandidatu trynimui... Kas blogai? Rūta ---Rutamerc 11:50, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Sveiki. Aš tiesiog atlikinėjau trynimo šablonų pertvarką, ir pakeičiau iš naujai sukurto skubaus trynimo šabloną į diskutuotino trinimo. Dėl paties straipsnio, tai norint jį išsaugoti visų pirma reikia nuorodų į nepriklausomus šaltinius, įrodančių įmonės reikšmingumą (į kokius sąrašus ar kataloginius aprašymus netinka, reikėtų, kad būtų rašoma konkrečiai apie tą įmonę). Hugo.arg 11:57, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Patikslinkite, prašau, ką turite galvoje - "nepriklausantis šaltinis" Rūta --Rutamerc 22:25, 2009 rugpjūčio 24 (EEST)

Kadangi buvo minėta, kad apie įmonę nemažai rašyta žiniasklaidoje kodėl gi nepaminėjus straipsnyje bent vienos ar kelių bibliografinių nuorodų į tuos žiniasklaidos straipsnius, rekomenduočiau pasirinkti tokius straipsnius, kurie buvo sukurti ne šios įmonės užsakymu, bet kuriuose būtų ši įmonė minima, taip pat tai gali būti atitinkamos internetinės nuorodos į tokius straipsnius. Tuo tarpu šiuo metu yra nuoroda tiktai į pačios įmonės oficialų puslapį. --Vpovilaitis apt. 08:10, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)


Papildžiau išorinių šaltinių (į nac. žiniasklaidos str. nuorodomis. Tikiuosi, to užteks reabilituoti įrašą :)--Rutamerc 11:11, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

--Vpovilaitis apt. 17:25, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

--Hugo.arg 20:43, 2009 rugpjūčio 25 (EEST)

Sprendimas[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis patobulintas, pateikti nepriklausomi šaltiniai. --Vpovilaitis apt. 07:57, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)