Aptarimas:Duonos gira

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Apie receptus[redaguoti vikitekstą]

Klausimas apie receptus - ar mes taip ir turėsime enciklopedijoje visokius palaidus receptus (kaip girų keletą daar turime), ar geriau dėti receptus į [1], o nuorodos į juos galėtų būti ir iš straipsnių. Giros atveju užtektų panaudoti šabloną {{cookbook}} straipsnyje Gira, o toje receptų kauptuvėje padašyti straipsnį apie girą su nuorodom į visus receptus? Taigi, kad už, kas prieš, kas kitų alternatyvų pasiūlys? Knutux 12:50, 2 Geg 2005 (EEST)

Aš būčiau už tokios specifikos atskyrimą, kaip ir himnų. Galų gale toj pačio wikimedijoj viskas nors ir kiek kitu pavadinimu, tai kodėl neturėti atskiros receptų knygos? Dirgela 22:03, 2 Geg 2005 (EEST)
Manau, kad atskirti receptus - tikrai labai gera mintis. Tai tiesiog reikštų geresnį ir gilesnį enciklopedijos struktūravimą. Kita vertus... Tik nepulkim į kraštutinumus: be receptų buitine prasme, yra ir enciklopediniai receptūrų aspektai, susiję su kultūrinėmis tradicijomis, bendra gamybos technologija, medicininiai ir pan. aspektai ir t.t., todėl, pvz., bendrą giros technologiją ir abstrakčią (technologinę) receptūrą verta palikti enciklopedijoje. --Tractor 22:35, 2 Geg 2005 (EEST)

Tai ir nesiūloma išmesti straipsnių apie cepelinus, girą ir panašiai, tik reikėtų straipsniuose rašyti bendrus dalykus (aprašyti giros istoriją, gamybos/rūgimo bendrą principą, ne su konkrečiais produktais), o jau receptuose gali būti konkretūs receptai (visos duonos, alaus, kmynų, obuoliuų ir t.t. giros). Knutux 07:27, 3 Geg 2005 (EEST)

Labai gerai :-) --Tractor 17:29, 3 Geg 2005 (EEST)