Aptarimas:Degtinė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

POV dėl Degtinės istorija siekia XIII a. pabaigą, kai ji pradėta gaminti LDK. Todel visi lietuviai turėtų žinoti kad tikra lietuviška degtinėlė turi mažai ka bendro su kiek vėliau pradėta gaminti rusiška broga ar dabar pasaulyje plačiai žinoma vodka, kuri yra praktiškai ta pati kadaise lietuvių niekinta del prastos kokybės broga. --Nomad 22:52, 2006 Lapkričio 9 (EET)

Kiek atsimenu XX amžiaus viduryje tarybų sąjunga teisėsi su lenkija dėl vodkos kaip prekinio ženklo (pavadinimo). Tame teisme buvo nagrinėjama vodkos atsiradimo istorija. Pirmasis teismas pripažino kad vodka (degtinė) buvo sukurta Lenkijoje. Tačiau po apeliacijos ir didelio mokslinio darbo, kurį parašė istorikas berods Pachliopkinas, buvo pripažinta, kad vodka sukurta rusų, todėl jie turi teise gaminti gėrimus su užrašu "tikroji vodka" (genuine vodka)--Qwarc 23:36, 2006 Lapkričio 9 (EET)

Ir dar - kaip yra ratifikuojamos bulvės? :)) --Nomad 04:35, 2006 Lapkričio 10 (EET)

Pagal Europos Sąjungos reglamentą, vodka gali būti gaminama iš bet kokių žaliavų. Šiuo metu vyksta derybos, kurių metu Lenkija, baltijos ir Skandinavijos šalys siekia, kad vodka būtų laikomas tik gėrimas, gamintas iš grūdų, runkelių arba bulvių. Jeigu šis straipsnis nori įvesti skirtumą tarp degtinės ir vodkos - tai reikia tą aiškiai ir parašyti, su konkrečiais apibrėžimais 'degtinė - tai....", "vodka - tai...". Teiginys "vodka - tai daugiau chemijos pramonės gaminys" irgi neenciklopedinis Nevidonas 13:56, 2007 Balandžio 2 (EEST)

dar vienas klausimas - ar išvis prasminga turėti 2 atsirus straipsnius degtinė ir vodka, jeigu šitie gėrimai niekuo nesiskiria (skiriasi tik emocinis atspalvis - degtinė yra kokybiška lietuviška iš rugių, o vodka - nekokybiška nelietuviška iš atliekų)??? Nevidonas 11:26, 2007 Balandžio 19 (EEST)