Aptarimas:Darius Jurgelevičius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl skilties -Kritika- pasiūlymo trinti[redaguoti vikitekstą]

Pasiulymo trinti motyvacija man nesuprantama, sudeta informacija paremta daugeliu labai rimtu saltiniu, iskaitant ir Lietuvos Respublikos Prezidento Seimo komisijos ataskaita. Figuura 14:26, 2007 Liepos 26 (GMT)

Viskas labai paprasta - straipsnis dabar labiau tiktų bulvariniam laikraščiui, ne enciklopedijai. Pvz., pirmas sakinys "Darius Jurgelevičius (g.) - yra teisininkas. Šiuo metu dirba VSD direktoriaus pavaduotoju." - nepabaigtas, "šiuo metu" tinka tik naujienoms (enciklopedijos straipsnyje turi būti rašoma taip, kad ir po kelių metų būtų teisybė), iš viso parašymo aišku tik kad yra VSD direktoriaus pavaduotojas, taigi jokios informacijos, patvirtinančios reikšmingumą. Skyrelis kritika tai išvis ne tik nutolęs nuo enciklopediškumo, bet tokiu nė nekvepia. Jokių faktų, tik vardijami kažkokie laikraščių "minėjimai", daromos išvados (pvz "žodžiai išdavė jo nenorą", nors iš citatos tai vienareikšmiškai neišplaukia), pilna neinformatyvių citatų. knutux 18:15, 2007 Liepos 26 (EEST)
Tu kalbi apie stilistika. Jeigu ji tau nepatinka tai pataisyk. Bet nesiulyk trinti. Uzmestas straipsnio karkasas turi buti tobulinamas Figuura 16:26, 2007 Liepos 26 (GMT)
Paimk sita straipsni apie G W Bush kaip pavyzdi http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_George_W._Bush ir suprasi kad visuomeninis debatas, visuomenes nuomone ir ziniasklaidos informacija taip pat yra enciklopedinjos vertas turinys, nes tai yra istorija. Pvz. kalbedami apie II Pasaulini Kara, istorikai pirmiausia kalba apie mases, t.y. ka veike mases, kaip atsitiko kad mases palaimino Vokietijos vyriausybes pradeta genocida. Jei visuomenes nuomones aspektas istorijoje nevertinams, tuomet - istorija uzraso nugaletojai. Tad eina kalba kokia siandienos istorija uzrasys lietuviska wikipedia.
Jeigu pries asmeni pasisako apie 40 lietuvos kulturos zmoniu, o tu nori sio fakto nepastebeti, tai kyla klausimas kokios to priezastys. Figuura 16:26, 2007 Liepos 26 (GMT)
Prie ko čia pastebėjimas ar nepastebėjimas? Jei 40 Lietuvos kultūros žmonių sakys, kad ne Žemė sukasi aplink Saulę, o atvirkščiai, Vikipedijos taisyklės neleidžia šios informacijos rašyti į straipsnį kol tai nebus išspausdinta solidžiame moksliniame leidinyje. Taip kad čia pateikti argumentai apie kultūros asmenis, nenorą kažko pastebėti, Bušą yra niekiniai. Jei kažkokie faktai pateikti teismo ar rimtos komisijos rašytose išvadose, pateikite tuos faktus su šaltiniais, bet nerašykite "kad toks ir toks bulvarinis laikraštis teigia, kad kažkoks asmuo pastebėjo, kad privatizavimas vyko neskaidriai". Jei yra faktų, rodančių kad kažkas vyko neskaidriai, rašykite ne kritiką, o faktą į straipsnį, kad įmonės privatizacija vyko neskaidriai, o šaltinio tekste parašykite kur tai parašyta (būtent tai, ne kažkoks abstraktus tekstas, iš kurio galima būtų daryti tokią išvadą). knutux 18:58, 2007 Liepos 26 (EEST)
apie ka as ir kalbu - Seimo komisijos isvada. Ir dedu nuoroda i JA. Figuura 17:13, 2007 Liepos 26 (GMT)
Kažkaip visi šaltiniai - laikraščių svetainės, o "faktai", prie kurių tie šaltiniai sudėlioti skamba "Lietuvos žiniasklaida D.Jurgelevičiaus vardą sieja" ir panašiai, taigi jei nebus perdaryta neutraliai (ne minint žiniasklaidas ir išvedžiojimus, o tik plikus faktus ir ne kaip kritiką, bet kaip straipsnio dalį), geriau jau išmesti, nes tendencingai pateikta informacija labiau žalinga, nei naudinga. knutux 19:20, 2007 Liepos 26 (EEST)

Osvaldas Balakauskas Leonidas Donskis Petras Repšys Irena Veisaitė Jonas Jurašas Arūnas Sverdiolas Petras Vyšniauskas Leonardas Gutauskas Jonas Algirdas Kronkaitis Andrius Navickas Donatas Katkus Kornelijus Platelis Feliksas Bajoras Mindaugas Navakas Zita Kelmickaitė Jonas Vaitkus Gediminas Storpirštis Kazys Saja Bronys Savukynas Doloresa Kazragytė Petras Bingelis Bernardas Vasiliauskas Vytautas Barkauskas Aldona Elena Puišytė Regina Šilinskaitė Arvydas Anušauskas Vytautas V. Landsbergis Petras Šimkūnas Rimantas Šapauskas Rimgaudas Kazakevičius Pranas Morkus kun. Robertas Grigas Vytautas Narbutas Liudvikas Jakimavičius Kęstutis Čilinskas Vidmantas Vitkauskas Ramunė Šorienė Ula Zaleckytė Vikis Oleka Danutė Karvelienė Danutė Griniūtė Kęstutis Jokštas Rūta Staliliūnaitė Bronius Kutavičius Edmundas Gedgaudas Eleonora Gedgaudienė Egidijus Talmantas Kęstutis Milkeratis Ula Zaleckytė Algirdas Vizgirda Darius Kuolys Bronius Kavaliauskas Meilė Kavaliauskienė Justas Dvarionas Ainė Ramonaitė Jurgis Juozapaitis Birutė Antulytė Vaiva Žukienė Vidas Abraitis Vidmantas Valiušaitis Raimundas Pilka Sigita Dagienė Danutė Mukienė Liutauras Ulevičius Birutė Poškienė Algirdas Katkus Algis Ramanauskas Giedrė Gučaitė Augis Gučas Dainius Velykis Bronislavas Karmaza Indrė Vareikytė Robertas Keturakis Augustimas Linčius Filomena Linčiūtė - Vaitiekūnienė Donata Linčiuvienė Aida Bajorienė Ieva Ambrazevičiūtė Ovidija Jakienė Henrikas Gedrikas Rimantas Petrošius Danguolė Vilčinskienė Genė Semaškaitė Jonas Mažeika Julius Taminskas Saulius Šaltenis Nijolė Sadūnaitė Aidas Marčėnas Regina Mockienė Liutauras Serapinas Reda Sopranaitė Kazimiera Galaunienė Kazys Almenas Juozas Girdzijauskas Inga Stepukonienė Sigitas Jegelevičius Aušra Marija Sluckaitė – Jurašienė Jovita Navakienė Romas Sadauskas Vanda Narkūnienė Gražina Sluckaitė Viktoras Rudžianskas Diana Skučaitė Alvydas Šlepikas Almantas Samalavičius Rytis Zaveckas Arūnas Poviliūnas Herkus Kunčius Sigutė Trimakaitė Petras Dirgėla Rimantas Bučas Petras Kimbrys Mykolas Drunga Živilė Ramoškaitė Rita Nomicaitė Valdas Kilpys Eugenijus Bunka Laurynas Skendelis Žygimantas Vaičiūnas Dainius Kepenis Andrius Mamontovas Darius Simanaitis Rimvydas Valiulis Rita Linkevičienė Ieva Nariūnaitė Ginatautas Davainis Gražina Skiudaitė Raminta Stasiūnienė Reimundas Paunksnis Julija Vaitkevičienė pasirase po peticija ir tai jums nera pakankamas rimtas argumentas fakto paminejimui??? Figuura 17:22, 2007 Liepos 26 (GMT)

Čia ne argumentas, o tik asmenų sąrašas. Be to, net nelabai suprantu kaip koks argumentas čia turėtų būti naudojama - paminėjimui kad buvo rašytas raštas ar rėmimuosi tuo raštu kaip šaltiniu? knutux 06:47, 2007 Liepos 27 (EEST)
http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_r=409&p_d=64305&p_k=1 praleidai vyriausybini saltini. Figuura 17:25, 2007 Liepos 26 (GMT)

Pritariu išmesti kritiką, kadangi ji tiktų pataisytą nebent prie Vytauto Pociūno str. T. y. ne Dariaus Jurgelevičio, prie DJ nebent, kad jis buvo įtrauktas į komisiją. O publicistiniai teiginiai netinka kaip kritika. Mėginsiu kiek pataisyti. --Atlantas 11:01, 2007 Liepos 27 (EEST)

Eina kalba apie VSD skandala, t.y. visai lietuvos visuomenei svarbu ivyki, ir buvusio VSD pareiguno V. Pociuno zuti mislingomis aplinkybemis. Dvi esmines citatos leidziancios susidaryti nuomone apie ivyki tai: A. Parlamentinio tyrimo dėl VSD veiklos išvada teigianti - 3. VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Jurgelevičius viešai neetiškai kalbėjo apie žuvusį Departamento pareigūną [1] t.y. norejo iskreipti visuomenes (musu) nuomone, kas is karto sukompromituoja oficialu pareiguna. B. Paties Dariaus Jurgeleviciaus komentaras: "Ir jei toliau vyks visas šis knaisiojimasis po tuos kaulus, tai ten išlįs tokių dalykų, kurie garbės visam šitam reikalui tikrai nepridės". Figuura 17:25, 2007 Liepos 26 (GMT)

Pats rašote, kad kalba eina apie VSD skandalą ir Pociūno žūtį, tai kam dedate informaciją į asmenybę aprašantį straipsnį? Be to, dar ir neenciklopedinę bei iškraipytą informaciją ("viešai neetiškai kalbėjo" neekvivalentu "šmeižė"). knutux 14:52, 2007 Liepos 27 (EEST)

Dabartinė vers.[redaguoti vikitekstą]

Dabartinė versija [1], manau, nėra šališka. --Atlantas 12:51, 2007 Liepos 27 (EEST)

Pritariu. Iš cituojamo teksto pirmos dalies: „Ir jei toliau vyks visas šis knaisiojimasis po tuos kaulus, tai ten išlįs tokių dalykų, kurie garbės visam šitam reikalui tikrai nepridės“ absoliučiai neseka teiginys/išvada (nematyti jame jokio šmeižto): Faktas apie jo skleistą neteisingą žuvusiojo šmeižimą buvo įrašytas „Parlamentinio tyrimo dėl VSD veiklos išvadoje“. Orionus 16:06, 2007 Liepos 27 (EEST)

Iš to straipsnio dabartinės (12:43, 2007 rugpjūčio 23) versijos paskutinio skyrelio galima susidaryti nuomonę, kad jei kartą suklydai ar buvai suklaidintas (skaityk - buvai komjaunuolis), tai lieka nuodėmė visam gyvenimui. Jos, pasirodo, neįmanoma išpirkti jokiais būdais - į tave gali spjaudyti kiekvienas, o tu privalai nuolat dėl to atgailauti ir niekam akyse nesirodyti. Orionus 15:58, 2007 rugpjūčio 23 (EEST)

Manau, ne vikipedijos kompetencijoje spresti kas yra nuodėmė o kas ne, tame tarpe ar buvimas komjaunuoliu yra nuodėmė ar ne. Vikipedijos tikslas pateikti patikimus, patikrinamus faktus ir daryti tai bešališkai. Šiuo atveju iki bešališkumo kaip karvei iki mėnulio, tas skyrius apie straipsniuką laikraštyje yra beviltiškas geriausiu atveju. Tokių smulkmenų niekas neišskyrinėja į atskirus skyrius, jei kažkur nuosekliai tekste tinka, gal ir galima paminėti kad rašė straipsnius į laikraščius (kaip bendrą faktą). --Nomad 16:04, 2007 rugpjūčio 23 (EEST)

Taigi, šita, pridėti reikia jo pravardę „Mergaitė“.