Aptarimas:Cukrinė Lapė

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuvoje 2018 m. buvo užregistruota apie 109 tūkst. pirmo ir antro tipo diabetu sergančių asmenų. Diabetas - tai sunki liga, kuria sergantys žmonės, nesilaikydami tam tikrų taisyklių, gali greitai patirti ligos komplikacijas ir mirti. Šių žmonių sveikatą palaikančių elgesio taisyklių platinimas - viena iš svetainės "Cukrinė Lapė" siekių. Svetainė "Cukrinė Lapė" - vienintelė svetainė Lietuvos internetinėje žiniasklaidoje, skelbianti mokslinėmis publikacijomis paremtus straipsnius, kuriuose nagrinėjami ligonių mitybos ir gyvensenos ypatumai bei naujausi technikos pasiekimai, leidžiantys ligoniams išsaugoti darbingumą. Svetainė didžiulį dėmesį skiria diabetu sergančių žmonių bendruomenės švietimui aiškindama kaip ligonis gali pats, namų sąlygomis, pasinaudodamas insulino pompa, nuolatinės gliukozės jutikliu ir mobiliame telefone įdiegta DIY pagrindais kuriama programine įranga AndroidAPS (https://androidaps.readthedocs.io/en/latest/EN/), susikurti "dirbtinę kasą", labai pagerinančią ligonio gyvenimo kokybę. Svetainės straipsniai skirti ne tik diabetu sergantiems ligoniams, bet ir gydytojams endokrinologams, kurių žinių lygis apie "dirbtinės kasos" sistemų naujienas labai dažnai būna ribotas, ir kurie, skirdami gydymą, dažnai vadovaujasi dešimtmečių senumo rekomendacijomis.

Neatsiejama svetainės dalis yra švietėjiška socialinio tinklo Facebook grupė "Pasidaryk pats APS", jungianti 670 narių. "Cukrinė Lapė" svetainę aprašantis straipsnis Vikipedijoje galėtų padidinti svetainės žinomumą visuomenėje ir taip padėti išsaugoti diabetų sergančių žmonių sveikatą. Palyginus su kitais Vikipedijos kategorijoje "Svetainės" esančiais svetainių aprašymais, pvz. "Day.lt", "Rašyk.lt", "Verslo savaitė", svetainės "Cukrinė Lapė" straipsnis yra išsamus ir enciklopediškas.

Manau, kad siūlymas straipsnį ištrinti yra pateiktas skubotai ir neįsigilinus į svetainėje "Cukrinė Lapė" nagrinėjamų temų reikšmę. Todėl siūlau išsaugoti straipsnį "Cukrinė Lapė", galbūt, esant reikalui, jį papildant.

--Kvitas (aptarimas) 22:11, 12 gruodžio 2020 (EET)[atsakyti]

Nežinau, kuo remdamasis manai, kad straipsnis yra enciklopediškas, nes jis neatitinka net minimaliausių Reikšmingumo kriterijų, parašytas publicistiniu, beveik reklaminiu stiliumi, neturi nei vieno nepriklausomo trečiosios šalies šaltinio, ir net nesugebėta normaliai suformatuoti - pvz., pavadinimas įžangoje turi būti paryškintas. Ir nesupratau, kam tiek prirašei apie svetainės reikšmę sergantiems žmonėms, nes jokio panašaus kriterijaus Vikipedijoje nėra. Taip akivaizdžiai nepasigilinęs net į minimaliausius Vikipedijos reikalavimus straipsniams, drįsti fantazuoti, kad tai čia siūlymas trinti buvo skubotas ir nepasigilinus. Išties kai kurių žmonių „self awareness“ trūkumas gali būti įspūdingas. --Nomad (aptarimas) 22:21, 12 gruodžio 2020 (EET)[atsakyti]

Esu parašęs daugiau kaip 3000 straipsnių, ir kas labiausiai atstumia lietuviškoje Viki - tai riboti administratoriai, kurie trina straipsnius nesigilindami į jų reikšmę. Nenuostabu, kad su tokiais administratoriais lietuviška Vikipedija skursta, straipsnių autorių skaičius kasmet mažėja ir jų kokybė ritasi žemiau grindjuostės. Amen.

--Kvitas (aptarimas) 22:47, 12 gruodžio 2020 (EET)[atsakyti]

Tuo tarpu realiame pasaulyje straipsnių kokybė tik gerėja ir rašančiųjų vis daugėja, o tu nesi parašęs daugiau kaip 3000 straipsnių, nesi sukūręs nei dviejų tūkstančių. Tad gali pralinksmėti, pasiskaityti Vikipedijos pagrindinius principus, taisykles ir neverkšlenti, kad ištryniau tavo reklamą. --Nomad (aptarimas) 22:53, 12 gruodžio 2020 (EET)[atsakyti]