Aptarimas:Chromas (pigmentas)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dar vienas absurdas... chromas - metalas (žr. Aptarimas:švinas (pigmentas)), o ne pigmentas... be to - pigmentas, deja, negali "pasižymėti gera dengiamąja geba" - veikiau tai savybė, kuria pasižymi dažai, bendru atveju - mišinys: pigmentas+rišiklis+tirpiklis, nors dažniausiai ši savybė priklauso būtent nuo rišiklio, jo pavišiaus įtempimo jėgų... --AndriuZ 07:55, 19 Spalio 2005 (EEST)

Dar parašyk prie Saulė (mitologija), kad Saulė nėra mitologija, o žvaigždė :) Dirgela 10:04, 19 Spalio 2005 (EEST)
panašu į sofizmas (jeigu tyčia) arba logika loginį klaidinimą klaidą (jeigu netyčia): argi mitologija (žinių sritis) ir pigmentas (medžiagų klasė) yra to pačio rango sistemos?! kai rašoma "Saulė (mitologija)" tai žymima, kad saulė turi kitą vartoseną tam tikroje srityje, o kai parašyta Chromas (pigmentas) - tai klaidina, panašiai kaip Baravykas (nuodas). --AndriuZ 12:30, 19 Spalio 2005 (EEST)
Skliausteliuose rašomas ne straipsnio pavadinimo paaiškinimas, o priskyrimas tam tikrai objektų klasei. Jei tą įsisavintum gal mažiau kiltų klausimų.Dirgela 12:46, 19 Spalio 2005 (EEST)
Rišiklis sukuria pigmento dengiamąją gebą? Ponas Andriuz'ai, siūlau jums rašinėti straipsnius apie TRIZ o ne apie tai, apie ką neturite nei žalio supratimo. Pigmento sugebėjimas atspindėti ar sugerti šviesą, padengti paviršių tam tikrą spalvą sukuriančiu sluoksniu neturi būti įtakojamas rišiklio. Pastarasis gali įtakoti tik dažų tirštumą, užtepamo sluoksnio storį, tekstūrą ir pan. Bet jei, norint nudažyti paviršių taip, kad jis nelystų iš po dažų, reikia tepti storą tirštą dažų sluoksnį - reiškia naudojamas blogą dengiamąją gebą turintis _pigmentas_ arba maža pigmento koncentracija. Rišiklio savybės čia niekuo dėtos. --Tractor 11:21, 19 Spalio 2005 (EEST)
O kur parašyta:"Rišiklis sukuria pigmento dengiamąją gebą" ??? prašom pažiūrėti 3 eilutę nuo viršaus (paryškintą Jums :-) Pakartosių: tai - dažo savybė, o ne jo komponento - pigmento.--AndriuZ 12:30, 19 Spalio 2005 (EEST)
Jūsų parašytas neigimas (citata): pigmentas, deja, negali "pasižymėti gera dengiamąja geba", o paskui parašytas teiginys, kad (citata) dažniausiai ši savybė priklauso būtent nuo rišiklio. Taigi, pastarasis jūsų pareiškimas yra prieštaraujantis ankstesniąjam jūsų pareiškimui, bet vėlgi neteisingas: dažų sugebėjimas dengti priklauso nuo pigmento ir, dalinai, nuo užpildo, bet ne atvirkščiai - teiginys, kad dažai suteikia pigmentui dengiamąją gebą (atseit, dažų savybė) yra absurdiškas. Storesnis dažų sluoksnis, kuris gaunamas, panaudojus klampesnį rišiklį, tiesiog suteikia didesnę pigmento masę tam pačiam nudažytam plotui. --Tractor 13:04, 19 Spalio 2005 (EEST)