Aptarimas:Boulingas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

http://www.vlkk.lt/konsultacijos/konsultacija.804_1.html--Gandras 21:11, 2008 balandžio 19 (EEST)

Atrodo nuoroda netiksli. Kitas dalykas, kėgliai ir boulingas nėra visiškai tapatūs dalykai, todėl neturėtų likti mišrainė viename straipsnyje. Jei boulingas yra atskira kėglių forma (Labiausia žinoma forma tikriausiai yra amerikietiškas dešimties kėglių boulingas. Ši forma, tiek mėgėjiškai, tiek profesionaliai, yra žaidžiama visame pasaulyje, ji yra vienas populiariausių žaidimų pasaulyje.), gal vertėtų tai aprašyti atskirame str. --Atlantas 22:13, 2008 balandžio 19 (EEST)

http://www.vlkk.lt/konsultacijos/konsultacija.804_1.html atsiprašau už blogą nuorodą, blogai atsikopijavo. Kėglių terminuose tikrai nieko neišmanau, tiesiog perskaičiau nutarimą. Dabar atidžiau pakaitęs matau, kad tikslesnis pavadinimas būtų medtakio kėgliai - kėglių žaidimo atmaina. Galiu pasiūlyti apskritai apie kėglius rašyti straispnį, o boulingą vadinti medtakio kėgliais. --Gandras 11:39, 2008 balandžio 20 (EEST)

Man atrodo, kad mes neturėtume pulti aklai vadovautis vlkk.lt, o tik tada, kai tai yra aišku ir priimtina visiems (pavyzdžiui, išdiskutavus). Juo labiau, kad pirmąkart daugelis girdi tokį terminą medtakio kėgliai (baisiau nebūna).Siggis 11:45, 2008 balandžio 20 (EEST)

Sutinku, su Siggiu. medtakio kėgliai jau išvis viršūnė (kvailiau nebūna). Vikipedija nėra vlkk įkaitas ir turėtų vadovautis sveiku protu. * Hugo ¿díme? 11:53, 2008 balandžio 20 (EEST)
Nebūčiau toks kategoriškas - prie ko čia įkaitai? :), tačiau pagrindinė Vikipedijoje taisyklė vardinant straipsnius yra kad jie būtų aiškiai suprantami, nebent būtų aiškus slengas, vertinys ar kita grubi klaida, tuo tarpu boulingas manau nepapuola į tą kategoriją.--Dirgela 07:34, 2008 balandžio 22 (EEST)

Iš vis tegu kas nors, kas susigaudo truputį, sutvarko šitą straipsnį. Kėgliai ir boulingas (medtakio kėgliai) skirtingi dalykai, o čia kaip suprantu viskas žiauriai sumalta į viena vietą.--Gandras 14:57, 2008 balandžio 20 (EEST)

sovietmeciu kegliai buvo, kad ir pvz. elektrenu elektrinej esanciam pirciu komplekse 1988-1990 metais ji zaisdavau, ten 4 takeliu sale buvo (gal ir yra), ir matomai nuo komplekso atidarymo jie ten (nezinau datos). Kegliai labai senas zaidimas, o baulingas atsirado todel, kad amerikoj keglius uzdraude kaip azartini zaidima, tai ji gerokai perdare kad nebutu panasus i uzdraustaji. Kitas kegliu skaicius, ju dydis, kitoks kamuolys, metimo technika. Irgi manau kad straipsnis netikslus tiek norejau patikslint, Vytautas