Aptarimas:Bizantija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Norėčiau atkreipti dėmesį kad Bizantija (dar kitaip ir Bizantijas)ir Bizantijos imperija tai nėra vienas ir tas pats. Vardu Bizantija ankstyvu laikotarpiu buvo vadinamas Konstantinopolis (miestas), o Bizantijos Imperija a.k.a. Rytų Romos imperija (tai ne tik vienas miestas). Kaip suprantu iš straipsnio čia kalbama būtent apie Imperiją. Todėl siūlyčiau pervadinti straipsnį į Bizantijos imperija arba Rytų Romos imperija. M.K. 19:46, 2007 Birželio 7 (EEST)

Konstantinopolis (dabartinis Stambulas) vadinosi Byzantion (graikiškai) ir Byzantium (lotyniškai), taigi lietuviškai Bizantijas arba Bizantijus, o ne Bizantija. CD 20:04, 2007 Birželio 7 (EEST)
Gali būti, kad aš privėliau nors ir paminėjau kitą vardo atitikmenį su s . bet tada dar vienas pastebėjimas - dauguma interwiki sumaišyti.M.K.
Tarpkalbinės nuorodos pataisytos, bet analogiška klaida liko keliose kitose Vikipedijose (pavyzdžiui, latviškoje - lv:Bizantija irgi apie imperiją, o ne miestą). Atrodo, čia bėda prasidėjo nuo Escarbot keitimo 2007 m. sausio 6 d. ([1]) - turbūt kažkur buvo atsiradę konfliktuojančių nuorodų... --Martynas Patasius 21:43, 2007 Birželio 7 (EEST)

Kolegos, pats laikas tinkamai naudoti bibliografines taisykles; jei naudojatės knygų citavimo principu Pavardė, V.( Metai), puslapio numeris, tai tokiu būdu turi atsirasti skyrelis „Šaltiniai“ kuriame turi būti nurodyta ne tik vardas, pavard., bet ir knygos pavadinimas, ISBN etc. Šiuo metu daugumos knygų pavadinimai nežinomi. Be to jei cituojate web puslapius ant gal turėtų būti nurodoma „Žiūrėta 2008-03-28“ ar „Įkelta 2008-03-28“. Padėčiau patvarkyti, bet nesu autorius šio str., bijau pakenkti. M.K. 20:22, 2008 kovo 28 (EET)