Aptarimas:Baltų mitologija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Straipsnį reikia iš naujo perrašyti[redaguoti vikitekstą]

Kodėl? Todėl, kad čia yra atskirų mitologijų jovalas. Esti klaidingos informacijos ir tt... kaip rašoma šioje diskusijoje--Welnias 21:30, 2007 Birželio 10 (EEST)

Dėl metodikos[redaguoti vikitekstą]

Taip pat nėra tikra, ar iš vis kadaise egzistavo dogmatinė, sistematiškai apiforminta baltų mitologija. Ir, jei egzistavo, kas įėjo į šią sistemą. Norint suvokti rekonstrukcijos trapumo įsivaizduojame "baltų teisės rekonstrukciją" turint po keletą puslapio iš Lietuvos statuto, Abiejų respublikų, caristinės Rusijos ir t.t. įstatymų.

Čia buvo anonimo perkopijuotas visas išmestas skyrelis, parašiau tik dėl aiškumo.--Atlantas 22:28, 17 Rugsėjo 2006 (EEST)
Pilnai sutinku, būtų gerai, kad šios problemos atsispindėtų straipsnyje, t.y. būtų atskiras skyrius, kuriame būtų parodyta ši problematika. Tas pats, beje, galioja ir kitoms - graikų, indų, kinų, skandinavų ir pan. mitologijoms.Dirgela 22:07, 17 Rugsėjo 2006 (EEST)

labas, čia labai netiksliai pateikta informacija. Nėra tokio dalyko, kaip rytų baltų (baltų-lietuvių) mitologinė sistema ir atskirai latvių mitologija. Rytų baltai yra latviai su lietuviais, vakarų - prūsai, kuršiai, jotvingiai. Mitologija tėra baltų, o skirstoma į 3 dalis - lietuvių, latvių, prūsų, nes apie kitokias nėra išlikę rašytinių šaltinių.

Kokios dar tiksliai problemos, kad likęs skydelis Abejotinas? Reikia imtis jas tvarkyti. --Nomad 16:08, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)

Jei nebus pateiktos priežastys siūlau nuimti, tikėkimės Welnias atsilieps.--Atlantas 19:31, 2007 rugpjūčio 17 (EEST)