Pereiti prie turinio

Aptarimas:Apvaisinimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

labai abejoju, kad apvaisinimo metu i kiaušialąstę įsiurbiamas visas spermis. taip pat abejoju ar jame yra centriolė, nes centriolė būdinga besidalinančioms ląstelėms, o spermiui tai nepriklauso. lygiai ir mitochondrijos nepalaikau, nes mitochondrinis paveldimumas yra išskirtinai motiniška linija... tai išeina kad įsiurbiamas tik branduolys.

Štai čia spermatozoido sandara pavaizduota.
sprematozoido sandara
Spermatozoidas turi centriolę. Ji yra sprematozoido kakle. Proksimalinė centriolė stačiu kampu priglunda prie branduolio, o distalinė -pagal išilginę spermatozoido ašį išsidėsto žemiau proksimalinės centriolės. Artimoji centriolė yra tipiškos struktūros (9 vamzdelių tripletai), o iš distaliosios centriolės prasideda ašinis sprematozoido uodegos siūlas, kurio struktūra tokia pati kaip žiuželių ir kinocilijų (9+2).
Į oocito vidų patenka spermatozoido galvutė, kaklas ir uodega, tik be plazminės membranos (ji lieka kiaušialąstės išorėje). Ar patenka į vidų mitochondrijų makštis -nelabai žinau. Spėju, kad ji su plazmine membrana lieka oocito išorėje. A.mikalauskas 16:53, 2009 vasario 2