Aptarimas:Albanija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar albanai iš tikrųjų ilyrai?[redaguoti vikitekstą]

Man visiškai nepatinka, kaip prasideda straipsnis - "dabartinių albanų protėviai ilyrai" lyg tai būtų neginčijamas faktas. Faktas labiau negu ginčijamas - pažiūrėkite kad ir straipsnio "Illyrian language" aptarimo puslapį. Versija kad albanai=ilyrai palaikoma tik albanų, nes šiuo neįrodytu faktu grindžiamos pretenzijos į Kosovą. Siūlau perrašyti straipsnį taip kad jis remtųsi faktais, o ne kažkieno norais.Goidelas 17:34, 2007 gruodžio 7 (EET)

Aš sukūriau straipsnį "Ilyrai" kur taip pat pateikta nuoroda, kuri nuginčija ilyrų ir albanų tapatumą, taigi dabar straipnis "Albanija" ir "Ilyrai" vienas kitam prieštarauja. Jei niekas nepateiks citatos ar nuorodos "Albanijos" straipsnyje, kuris pagrįstų albanų ir ilyrų ryšius - aš pakeisiu "Albaniją" atitinkamai.--Goidelas 17:34, 2007 gruodžio 7 (EET)
Na, pasižiūrėjus į en:Wikipedia:Fringe_theories/Noticeboard#Bosniaks_and_related_articles ir en:Illyrians#Later_usage_of_the_term atrodo, kad į „ilyrų palikuonis“ pretenduoja ir bosniai bei kroatai... Tad gal ir verta šį sakinį pakeisti, juolab, kad žodžio „protėviai“ enciklopedijoje norėtųsi vengti... Bet kaip tada reikėtų perrašyti tą sakinį? Gal „Apie 2 tūkstantmetį pr. m. e. į vakarų Balkanus (įskaitant ir dabartinę Albanijos teritoriją) atsikraustė ilyrai.“? Ar taip bus tikslu? --Martynas Patasius 19:42, 2007 gruodžio 7 (EET)

Į ilyrus pretenduoja dabar visi kas netingi - kroatai (ypatingai), bosniai (mažiau), albanai (aršiai) ir kiti, net graikai. Aš perrašiau straipsnį, gal net per aršiai - galite keisti akcentus, bet esmė turėtų būti kaip aš parašiau. Ilyrų klausimas dabar ypač eskaluojamas ryšium su Kosovu Goidelas 19:59, 2007 gruodžio 7 (EET)