Aptarimas:Akšatau

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vienas sakinys skamba, mano nuomone, labai absurdiškai, bet berods pagalvojęs porą minučių supratau, kas norėta pasakyti: „Upės [Syr Darjos] SSRS laikais nebuvo, o tik dabar, kai buvo susimastytą apie Aralo katastrofą.“ Galbūt reikėtų pataisyti kaip nors „Ežeras atsirado palyginti neseniai, kaip Aralo ežero ploto mažėjimo/sekimo rezultatas“. Nes pripažinkim, kad dabartinis sakinys skamba...labai ne kaip. --Viskonsas 22:21, 2009 birželio 29 (EEST)

Na, nežinau ar būtent taip reikia pataisyti, bet blogiau turbūt nebus.--Pėstininkas apt. 22:23, 2009 birželio 29 (EEST)
Palaukim Hugo.arg, jis kaip ir nusimano geografijoje ;) Kiek žinau, Aralas sparčiai senka. Gal jis žinos, kur rasti patikrinimą, kaip su tuo ežeru yra iš tikrųjų (jei ežeras toks „trumpalaikis“, ar beapsimoka apie jį kurti straipsnį). --Viskonsas 22:49, 2009 birželio 29 (EEST)

Sakinį jau pakeičiau, radus tokius beviltiškai nerišlius sakinius mano manymu galima iš karto taisyti, nes blogiau tikrai nebus:)) Dėl šaltinių nežinau, autorius matyt rašė pagal žemėlapį, į kurį pažvelgus iš tiesų matosi, kad Akšatau yra viena iš kažkada buvusio Aralo ežero liekanų. Hugo.arg 22:55, 2009 birželio 29 (EEST)