Aptarimas:2 tūkstantmetis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Reikia patarimo - ar tūkstantmečių/šimtmečių/dešimtmečių straipsniuose verta dėti svarbiausius Lietuvai įvykius ir to laikmečio asmenybes? Nes pavyzdžiui į 2 tūkstantmetį tektų surašyti praktiškai viską apie Lietuvą, nes visa šalies istorija telpa į tą tūkstantmetį ir dar kelis 3-io tūkstantmečio metus. Knutux 12:52, 30 Gru 2004 (UTC)

Į dešimtmečius ir šimtmečius reiktų dėt, į tūkstantmetį irgi, bet ten reikėtų tiesiog paminėt svarbiausias datas (kada pirmąsyk paminėta Lietuva, žalgirio mūšis, liublino unija ir pan), tuo tarpu smulkiau būtų šimtmečiuose ir dešimtmečiuose. 1 tūkstantmetį irgi būtų apie lietuvą - tiksliau, baltus, gintaro kelią ir pan.

Aš manau, kad prie įvykių turėtų būti tokie, kurie tęsiasi ilgiau nei šimtą metų arba turi poveikį ilgiau nei šimtą metų ir taip netelpą į konkretų amžių. Lietuvos atžvilgiu tai galėtų būti valstybės susiformavimas, krikščionybės įvedimas, unija, baudžiava ir pan. Atleiskit už nepatriotizmą, bet Žalgirio mūšis tūkstantmečio perspektyvoje atrodo gana lokalus įvykis. Kita vertus tai ką aš rašau yra daugiau svarbiausios tūkstantmečio charakteristikos, o ne momentiniai įvykiai (o taip ir man atrodo teisingiau - palikim įvykių vardinimus amžiams ir metams, nes nežinau kaip sutarsim dėl įvykių svarbumo tūkstantmečio mastu). Panašios koncepcijos laikosi angliški straipsniai apie tūkstantmečius - taip "juodoji mirtis" paveikė Europos vystymasis keliems šimtmečiams, nacionalizmas atsirado ir dominavo XIX-XX amžiuje ir pan.Dirgela 19:35, 30 Gru 2004 (UTC)