Aptarimas:1000 moterų - 2005 m. Nobelio taikos premijai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Siūlyčiau straisnį kelti į naudingus resursus ar bent jau atsisakyti 1000 moterų sąrašo, beje jei pastebėjote Lietuvos ten nėra :) Dirgela 21:54, 27 Gegužės 2006 (EEST)

Pritariu, Estijos bei Latvijos taip pat nėra, o taip pat už ką jos pateko į tą sąrašą irgi yra neaišku. --Atlantas 21:59, 27 Gegužės 2006 (EEST)

?

Esą straipsnis negali būti, nes nėra susijęs su Lietuva? Absurdas.

Milijardierių sąrašo reikėtų atsisakyti, nes jame nėra lietuvių?

Keista, kad tarptautiniu mastu keliomis kalbomis įgyvendinta iniciatyva "neatitinka" vikipediškumo kriterijų. "Redaktoriams" rekomenduotina pasiieškoti argumentų, o ne remtis subjektyviais lituanistiniais kriterijais.

Beje, sąrašas ne taip lengvai randamas ir toje nurodytoje svetainėje. Sąraše minimos ASMENYBĖS, o ne šiaip kažkokios pilkos pelytės, todėl savaime suprantama, kad iš atitinkamo VP straipsnio gali būti nuorodos į kt. VP straipsnius apie jas, - bet tam reikalingas SĄRAŠAS. --Ooom 00:49, 30 Gegužės 2006 (EEST)

Sąrašas manau nereikalingas, nes jis ne ką reikšmingesnis nei vakar dienos televizijos programa. Tai, kad jame nėra Lietuvos moterų reiškia, kad jo sudarymo kriterijai labai silpni, pagal tai jis atitiktų "skaniausių valgių sąrašą" ir pan. Kaip iniciatyva ji svarbi, bet sąrašas neatitinka jokių kriterijų. Beje tas pats galioja ir milijardierių sąrašui bei radijo stočių hitų sąrašams. reikėtų įsisavinti, kad sąrašams Vikipedijoje yra kategorijos. Dirgela 17:45, 30 Gegužės 2006 (EEST)
niekaip nesuprantu kam toks sąrašas reikalingas, niekas nežino kas tos moterys ir manau niekas ir nesužinos. Taip pat neaiškūs kriterijai pagal ką atrinktos moterys, kodėl ne mano bobutė? - a Lietuva nedalyvavo. Tada gal man savo sąrašą nusiusti Nobelio premijos komitetui ir parašyti į vikipediją?--Qwarc 22:49, 2007 Sausio 17 (EET)
Aš ir manau, kad sąrašas čia netinka. Tokiu principu galima pridėti sąrašų ir visų pasauliniuose karuose žuvusių, ir tremtinių, ir pan., kuo jie ne asmenybės... Mea 23:00, 2007 Sausio 17 (EET)
Dedu delete žymę, daugelio pritarimu. --Atlantas 01:10, 2007 Sausio 18 (EET)