Aptarimas:Šelo rikiavimo algoritmas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Algoritmo pavadinimas[redaguoti vikitekstą]

Anot. MIF VU dėstytojo Ragaišio shellsort yra Shell'o rūšiavimo algoritmas ir jį vadinti Kevalo rūšiavimo alg. nekorektiška. Atrodo, tai taip pat galima suprasti ir iš angl. straipsnio. --Loading 16:57, 18 Geg 2005 (EEST)

Kiek pamenu, MIF VU dėstytojas Juozapavičius dėstė kitaip (ir tinkle jo konspektai kažkur guli, reiks sutikrinti pavadinimą). Lietuviškas pavadinimas man žymiai gražesnis, bet jei pateiksi argumentų, kodėl taip nekorektiška (dar ir angl. straipsnį paskaitysiu), galima bus derėtis :) Knutux 17:52, 18 Geg 2005 (EEST)
Nagi tikrai angliško perskaičiau straipsnio pradžią ir viskas akivaizdu, nereikia net argumentu, galima pervadinti, tik galbūt į "Šelo (Shell) algoritmą", ne "Shell'o". Knutux 17:55, 18 Geg 2005 (EEST)
Šiaip dar pasidomėjau, tai ir kitose knygose algoritmas vadinamas Kevalo (Shell), bet nesu tikras ar reiktų ir pas mus taip pat naudoti - gal visgi rimčiau su lietuvišku pavadinimu, bet paminėti kad sukurtas Šelo ir tiek? Knutux 11:16, 19 Geg 2005 (EEST)
Na, jei pavadinimas pagal pavardę, o pavardės neverčiamos, tai reikia vadinti "Šelo". O kitur gal nežinojo, kad pagal pavardę, tai ir išvertė (mes, beje, taip pat nežinojome). -- Monro 11:40, 19 Geg 2005 (EEST)