Alik L. Alik

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Alik L. Alik
Alik L. Alik
Gimė 1953 m. sausio 26 d. (71 metai)
Kosraė, Mikronezijos Federacinių Valstijų vėliava Mikronezijos Federacinės Valstijos
Sutuoktinis (-ė) Shra C. Lono
Vaikai 2
Pareigos Mikronezijos viceprezidentas

Alik L. Alik (g. 1953 m. sausio 26 d.) – dabartinis Mikronezijos Federacinių Valstijų viceprezidentas, diplomatas ir politikas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jaunystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė Kosraės saloje, Alikas baigė vidurinę mokyklą 1973 m. ir vėliau paliko salą išvykęs mokytis į JAV, lankė Havajų universitetą 19731976 m. ir Greislando koledžą Ajovoje 19761979 m. Grįžęs į Kosraę Alikas dvejus metus dirbo studentų konsultantų Kosraės vidurinėje mokykloje.

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1982 m. jis tapo Užsienio reikalų pareigūnu MFV Išorinių reikalų departamente, buvo paaukštintas iki Pietų Ramiojo vandenyno skyriaus viršininko pavaduotojo.

1989 m. Alikas tapo pirmuoju Mikronezijos ambasadoriumi Fidžyje ir ėjo pareigas iki 1998 m. Be Fidžio jis taip pat buvo įgaliotuoju MVF ambasadoriumi Izraelyje, Tongoje, Nauru, Kiribatyje, Samoa, Tuvalu, Saliamono Salose ir Vanuatu. 1998 m. jis buvo paskirtas Japonijos ambasadoriumi.

Jo politinė karjera prasidėjo 2003 m., kai jis laimėjo Kosraės valstijos atstovo vietą 13-ajame MFV Kongrese, kur pirmininkavo Išteklių ir plėtros komitetui ir buvo Teisminių ir vyriausybės reikalų bei Išorinių reikalų komitetų narių. 14-ajame Kongrese jis tapo Užsienio reikalų komiteto pirmininku.

Alikas tapo septintuoju Mikronezijos Federacinių Valstijų viceprezidentu 2007 m. gegužės 11 d.

Vedęs. Žmona – Shra C. Lono. Turi du vaikus.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]