Aš myliu Andrėją

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Aš myliu Andrėją

PavadinimasIo amo Andrea
Kilmės šalis Italija
RežisieriusFrancesco Nuti
Scenaristas (-ai)Ugo Chiti
Francesco Nuti
Carla Giulia Casalini
Metai2000
Žanraskomedija
Trukmė109 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Aš myliu Andrėją (it. Io amo Andrea) – 2000 m. Italijoje sukurta romantinė komedija.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Dado išsiskyrė su žmona ir dabar jis bando atgauti gyvenimo džiaugsmą. Vieną vakarą į jo stovintį automobilį atsitrenkia motorolerį vairuojanti apsvaigusi mergina Frančeska. Dado nori nuvežti ją į ligoninę, tačiau ši atsisako. Jiedu užsuka į barą, o vėliau atsiduria jo bute. Ryte Dado mergino neberanda, tik užrašą ant veidrodžio, kad jis „įstojo į ŽIV platintojų klubą“.

Kitą dieną jam pasiūlo susitikti Andrėja, kuri prisistato esanti Frančeskos draugė. Susitikus ši išrėžia jau 3 metus esanti Frančeskos meilužė ir kad jis šioje istorijoje yra pašalinis. Dado bando pasiteisinti, tačiau ši nesiklauso.

Po kurio laiko Frančeska vėl pasirodo prie Dado namų. Pastarasis, jau įsitikinęs, kad neserga ŽIV, o mergina prisipažįsta, kad pajuokavo, kad Dado jai labai patinka, bet didžiausia kliūtis yra Andrėja. Jiedu vėl praleidžia naktį, kurią nutraukia gatvėje pasirodžiusi Andrėja. Ji suniokoja Dado mašiną ir palieka gatvėje Frančeskos drabužius, o ši išsigandusi nuskuba su ja taikytis. Dado mėgina kovoti dėl Frančeskos, tačiau jam sunkiai sekasi. Galiausiai Frančeska kuriam laikui išvyksta, o Dado ir Andrėja netyčia susitinka miesto čiuožykloje. Palaipsniui jie pradeda bendrauti ir Dado supranta, kad jaučia jai kur kas didesnę trauką nei Frančeskai...