Žmogaus medžioklė (filmas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Žmogaus medžioklė

PavadinimasLa mala ordina
Kilmės šalis Italija
Vokietija
RežisieriusFernando Di Leo
Scenaristas (-ai)Fernando Di Leo
Augusto Finocchi
Ingo Hermes
KompozitoriusArmando Trovajoli
Metai1972
Žanraskriminalinis
Trukmė95 min.
Kalbaitalų
IMDb įrašas

Žmogaus medžioklė (it. La mala ordina) – režisieriaus Fernando Di Leo sukurtas kriminalinis filmas, antrasis iš taip vadinamos trilogijos „Trilogia del milieu“ (kiti filmai yra „9 kalibras“ ir „Bosas“).[1]

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Luka Kanalis
Kanalio meilužė Nana
Donas Vitas
Deividas Katanija
Frenkas Vebsteris

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Iš Niujorko į Milaną atsiunčiami du smogikai, Katanija ir Vebsteris, kuri turi susirodoti su Luka Kanaliu: smulkiu suteneriu, neva pasisavinusiu heroino siuntą. Vietinis mafijos bosas donas Vitas Tresoldis nustebęs ir susierzinęs, kad atvykę amerikiečiai veikia jo teritorijoje, tačiau, nenorėdamas aštrinti konflikto, sutinka jiems padėti ir pats atvesti Kanalį. Pastarasis nesupranta, kodėl staiga parūpo donui Vitui ir ko iš jo reikia amerikiečiams, tačiau, įtardamas pasalą pradeda slapstytis. Donas Vitas sukelia visus savo žmones ir nuteikia prieš Kanalį visus jo draugus, net ir meilužę.

Aiškėja, kad heroiną iš tiesų pasisavino donas Vitas, kuriam naudinga, kad amerikiečiai dėl to kaltina ir ieško Kanalio. Norėdamas bet kokia kaina priversti jį išsiduoti, donas Vitas duoda nurodymą nužudyti buvusią Kanalio žmoną Liučiją ir dukterį. Įsiutęs Kanalis pradeda keršyti, susidorodamas su visais dono Vito žmonėmis, o galiausiai ir su juo pačiu.

Po susidorojimo Kanalis susisiekia su Katanija ir Vebsteriu bei praneša, kad siuntą buvo pagrobęs donas Vitas, o ne jis. Nepaisant to, šie primygtinai reikalauja susitikti nuošalioje vietoje. Kanalijos ir abiejų smogikų susidūrimas įvyksta automobilių laužyne.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Italian Connection“. rottentomatoes.com. Nuoroda tikrinta 2021-04-21.