Šablono aptarimas:Pradžia-AtrinktiStraipsniai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Dėl auto-generavimo[redaguoti vikitekstą]

Kaip manote, gal verta daryti nebaigtų straipsnių sarašėlį irgi automatiškai kas naktį generuojamą (kaip trokštamų straipsnių sąrašas)? Jei taip, tai kokio statistinio puslapio pagrindo - Wikipedia:Trumpiausi nebaigti straipsniai (pagal svorį), Wikipedia:Trokštamiausi nebaigti straipsniai (be metų) ar išvis kažkokiu kitokiu principu formuojant? knutux 13:28, 6 Gruodžio 2005 (EET)

Rankom aš tai dėdavau kelis naujus nebaigtus ir kelis iš "nebaigtų be metų".Dirgela 18:39, 6 Gruodžio 2005 (EET)
Na taip tai bent šiuo metu neišeina pigiai padaryti automatizuotai, tai galiu kol kas to automatizavimo ir nedaryti. Kada nors jei pasiseks papildysiu įrangą kad galimi būtų ir sudėtingesni atvejai, tada ir bus ir automatizavimas. knutux 07:19, 7 Gruodžio 2005 (EET)

Patobulinimams[redaguoti vikitekstą]

Reiktų kiek patvarkyti spalvinį sprendimą... Truputį iškrenta iš konteksto... Jei kas turi kokią idėją...


Ar laikomasi rinktinių straipsnių kriterijų?[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis apie Nilą neturėtų būti įvardintas kaip rinktinis. Visų pirma, jis neatitinka kriterijų, išvardintų http://lt.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Rinktiniai_straipsniai: yra nebaigtas, yra gramatikos klaidų, prastas stilius, abejotini terminai (ar tikrai Baltasis ir Žydrasis Nilas yra "atšakos"? Ar Neris yra Nemuno atšaka?), nenuoseklus (greta argumentacijos apie Nilo ir Amazonės ilgius pateikiama nereikalinga pastaba apie Amazonės debitą; išmečiau).

"Rinktinis" lietuvių kalboje artimas reikšmei "labai geras", o nuo jo iki "pavyzdinio" turėtų būti visai netoli Konsultantas 09:10, 31 Sausio 2006 (EET)

Kaip jau kažkur minėjau - pirmas straipsnis iš rinktinių paprastai skiriamas savaitės iniciatyvai. Kadangi ši savaitė - nebaigtų straipsnių, tai ir ten papuola nebaigti, tačiau nebeviltiški straipsniai, su paskatinimu tobulinti. Tai prieštarauja skyrelio užvadinimui, todėl naujoje pirmo puslapio versijoje User:dirgela/Smėlio dėžė siūlau juos pilnai atskirti. Palikti tik vieną ir tą "savaitinį", kuris būtų tikrai rinktinis arba iš pavyzdinių. Ką galvojat? Dirgela 18:31, 31 Sausio 2006 (EET)