Šablono aptarimas:Pagalba ir resursai kuriantiems straipsnius

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Trečio lygio pavadinimai[redaguoti vikitekstą]

Negerai, kad nenurodyti trečio lygio pavadinimai. HTML skirtas aprašyti dokumento struktūrą, o ne jo išvaizdą. Išvaizdą aprašo CSS. Jei nepatinka kaip atvaizduojami pavadinimai, tada reikėtų diskutuoti CSS pakeitimus, bet neatsisakyti teisingo žymėjimo. --Mykolas OK

O kas yra trečio lygio pavadinimai? knutux 16:12, 2007 Kovo 6 (EET)
Pirmas lygis - „heading 1“ - html elementas „h1“ - straipsnio pavadinimas Vikipedijoje
Antras lygis - „heading 2“ - html elementas „h2“ - Vikipedijoje žymima „==“
Trečias lygis - „heading 3“ - html elementas „h3“ - Vikipedijoje žimyma „===“
ir taip toliau. --Mykolas OK
O tai kur tie trečio lygio "pavadinimai" turėtų būti naudojami aptariamuoju atveju? knutux 13:17, 2007 Kovo 7 (EET)
Visų pirma pažiūrėkime kaip atrodo straipsnis „2007“ (pats straipsnis, o ne jo kodas). Akivaizdi struktūra. h1: „2007“, h2: „Įvykiai Lietuvoje“, „Įvykiai pasaulyje“, h3: „Sausis“, „Vasaris“, „Kovas“. Atvertę straipsnio kodą matome, kad h3 elementai nepriskirti (turėtų būti žymima „===Sausis===“). W3C teigia, kad tai yra neteisingas HTML naudojimas. --Mykolas OK
Kažkaip nelabai aišku apie ką čia kalba - kas nepriskirta? Tikiuosi nereikės standartų skaityti, kad puslapį paredaguoti? --Dirgela 06:36, 2007 Kovo 8 (EET)
Kažkaip per giliai čia knisama - metų straipsniuose trečio lygio skyrių pavadinimai nenaudojami ne dėl to, kad kažkam nepatinka, o dėl to, kad taip aprašyta metų projekte. Jei yra noras keisti visus egzistuojančius metų straipsnius, reikia pirma tai pasiūlyti metų projekte ir jei niekas neprieštaraus, keisti. Bet tikrai keisti ne po vieną straipsnį, o masiškai, nes geriau jau netobulas, bet vieningai atrodantis HTML'as, negu skirtingai atrodantys vieno tipo straipsniai (iš kurių kai kurie aprašyti "tobulu" HTML'u, o kiti - pagal sutartą šabloną). knutux 10:06, 2007 Kovo 8 (EET)

Beje, pastaba Mykolui OK - būtų smagu jei iš pirmo pasisakymo aptarimuose būtų galima suprasti apie ką eina kalba, nes parašius "Negerai, kad nenurodyti trečio lygio pavadinimai" be jokio konteksto kažin ar daug dalyvių ką nors suprato :) knutux 10:07, 2007 Kovo 8 (EET)