Pereiti prie turinio

Šablono aptarimas:Kirčiavimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveiki visi! Ketinu Vikipedijoje patalpinti informaciją apie Lietuvos vietovardžių kirčiavimą (kol kas galvoju tik tų, kurie kelia neaiškumų, bent jau man:). Matau, kad kopijuoti vieną šabloną per visur yra baisiai jau nepatogu (panaši bėda ir dėl seniūnijų). Todėl būtų verta padaryti kažką panašaus kaip yra su „template:savivaldybės“ - kad užtektų laužtinių skliaustelių ir įrašyti kirčiuotės numerį bei šešias žodžio formas (6 linksniai). Bet bėda ta, kad nemoku sukurti tokio šablono:(. Todėl prašau jūsų visų pagalbos, kas gražiai galėtų padaryti. P. S. Dabartinis šablono variantas - grynai juodraštinis.

Žodžio kirčiavimas (2 kirčiuotė)
Vardininkas: Trãkai
Kilmininkas: Trãkų
Naudininkas: Trãkams
Galininkas: Trakùs
Įnagininkas: Trãkais
Vietininkas: Trãkuose
Dabar galima mėginti naudoti {{kirčiavimas|2|Trãkai|Trãkų|Trãkams|Trakùs|Trãkais|Trãkuose}}. knutux 14:39, 3 Balandžio 2006 (EEST)
Dėkui, Knutux, už paprastumą:).

Beje, o ar įmanoma šablono spalvą pakeisti, pvz. iš žalios į melsvą, kadangi labai monotoniškai atrodo šalia seniūnijos šablono (pvz., Garliava arba Kačerginė).

Vietovardžiams sukūriau kiekvienos kirčiuotės po atskirą šabloną (vietovardis1, vietovardis2 ir t.t. pagal kirčiuotes), kadangi „kirčiavimas“ yra pernelyg bendras pavadinimas. Be to, vandenvardžiams galima bus kurti šablonus melsvame (vandens spalva) fone. Galiausiai, išspręsta 3-osios kirčiuotės tipų (3a, 3b ir 34b) superscriptavimo problema.

Tarp kitko, ar įmanoma vienoje vietoje identifikuoti visus straipsnius, kuriuose naudojamas tam tikras šablonas? Gal kas žino?
O kam rašyti kirčiuotę, jei vis tiek nurodomos visos formos?Dirgela 22:03, 19 Birželio 2006 (EEST)
Tam, kad žinotumėte, kokia kirčiavimo taisyklė taikoma.
Tai vis dėlto po truputį konstruosime žodyną? Dirgela 06:45, 22 Birželio 2006 (EEST)