Šablono aptarimas:Bekonteksto

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šablonu siūloma žymėti straipsnį ar jo dalį, kuri pati viena, be papildomų šaltinių ar paaiškinimų, yra nesuprantama ar sunkiai suprantama. Šablonas reikalingas nurodyti:

  • Fizikos ar matematikos formulėms, kuriose vartojami nežinomos reikšmės kintamieji. Kiekvienas dydis turi būti apibrėžtas iki jo panaudojimo, antraip formulė nėra suprantama net ir specialistui.
  • Tekstams, kuriuose labai gausu nespecialistui nežinomų terminų (nebent jie būtų su nuorodomis į jau esančius Vikipedijos straipsnius).

Vikipedijos straipsniai turėtų būti suprantai be specialaus išankstinio pasirengimo. Jei pateikiama informacija tiek sudėtinga, jog neįmanoma jos suprantamai paaiškinti nerašant apie tai atskiros knygos, galima ginčytis ar ją apskritai verta dėti į enciklopediją.

Šabloną pasiūlė AudriusA 19:34, 2007 Liepos 14 (EEST)

Šablonas pernelyg dubliuoja nocontext šabloną, galima jų tekstą/funkcijas appjungti ir palikti vieną šabloną. --Atlantas 11:54, 2007 liepos 31 (EEST)

Pagal pavadinimą jis turėtų būti taikomas straipsniams, kurie neturi aiškaus apibrėžimo, nesuteikia jokio konteksto, todėl jų problema yra ne kad reikėtų rašyti „glausčiau ir suprantamiau“, o kaip tik „plačiau, išsamiau“ na ir aišku suprantamai. --Nomad (aptarimas) 14:23, 18 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]