Tomb Raider (1996 kompiuterinis žaidimas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tomb Raider
Kūrėjas Core Design
Aspyr Media
Leidėjas Eidos Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 1996 m. rugpjūtis
Žanras (-ai) nuotykių, veiksmo
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ELSPA: 15+
ESRB: T
PEGI: 12+ (N-Gage)
Platforma Sega Saturn, PlayStation,
MS-DOS, Windows,
Macintosh, N-Gage,
iOS, Android
Versija -
Variklis
Platinimas CD-ROM
Licencija -
Pirmtakas
Kitos dalys Tomb Raider II (1997)
Tomb Raider III (1998)
The Last Revelation (1999)
Chronicles (2000)
The Angel of Darkness (2003)
Legend (2006)
Anniversary (2007)
Underworld (2008)
Tomb Raider (2013)
Rise of the Tomb Raider (2015)
[1]

Tomb Raider – pirmasis „Tomb Raider“ serijos kompiuterinis žaidimas. Jis skirtas: „Sega Saturn“, „PlayStation“, MS-DOS, „Windows“, Macintosh ir „Nokia N-Gage“ platformoms.

Vėliau žaidimas publikuotas „PlayStation Network“ ir „Steam“ tinkluose, GOG.com sistemoje. Išleistos adaptacijos „iOS“ ir „Android“ mobiliosioms platformoms. Bendri žaidimo pardavimai siekė 8 mln. kopijų.[1] Metacritic.com duomenimis, žaidimas kritikų vidutiniškai įvertintas 91 balu iš 100 „PlayStation“ sistemai.[2]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Tomb Raider“ yra iš trečiojo asmens perspektyvos vieno žaidėjo žaidžiamas 3D grafikos žaidimas. Viso žaidimo metu žaidėjas valdo anglų archeologę Lara Croft. Su Lara atlikdamas įvairius akrobatinius triukus ir susidurdamas su įvairiais priešais, daugiausiai pavojingais gyvūnais, žaidėjas turi surinkti istorines relikvijas, išsibarsčiusias visame pasaulyje. Žaidime reikia ieškoti raktų, rasti durų atidarymo svirtis įvairių senovinių šventyklų viduje, kartais plaukti, perstumti kelią užtveriančius akmenų blokus, išvengti spąstų. PC ir Mac sistemose žaidimo eigą būdavo galima išsaugoti bet kuriame taške, „PlayStation“ ir „Sega Saturn“ platformose − tik prie žaidime randamų kristalų. Lara Kroft ginkluota dviem pistoletais, kuriais šaudo vienu metu su neišsenkančia šovinių atsarga. Kiti, galingesni ginklai (kaip Uzi automatai) randami žaidimo metu.

Žaidimo vietovės:

Treniruočių lygis:

Žaidimo lygiai:

Vėlesnėje PC ir Mac žaidimo versijoje buvo įterpti 2 papildomi sunkesni lygiai po žaidimo pabaigos: „Shadow of the Cat“, kuriame Lara grįžta naujai misijai į Egiptą, ir „Unfinished Business“, kuriame Lara grįžta į Atlantidą. 2007 m. 10 metų „Tomb Raider“ išleidimo sukakčiai paminėti buvo išleistas žaidimo perdirbinys „Tomb Raider: Anniversary“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Žaidimas prasideda branduolinio užtaiso sprogimu JAV Los Alamoso atominių bandymų bazėje. Sprogimo vietoje parodomas kristalas ir jame moteriška būtybė.

1996 m., Kalkuta. Su anglų archeologe Lara Kroft per jos draugą Larsoną susisiekia Džaklin Natla, „Natla Technologies“ kompanijos vadovė, kuri pasiūlo Larai ieškoti senovinio galios artefakto Peru vietovėje...

Garso takelis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Garso takelio informacijos lentelė
Stilius Klasikinė muzika
Kompozitorius Nathan McCree
Dainų skaičius 18
Vidutinė trukmė 57 sekundės
Fono muzikos dainų skaičius 4

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]