The Sonny Side of Chér

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Sonny Side of Chér
The Sonny Side of Chér viršelis
Cher studijinis albumas
Išleistas 1966 m. vasarį
Įrašytas 19651966 m.
Žanras Folk, pop, rokas
Trukmė 33:35
Įrašų kompanija Imperial, Liberty, EMI, BGO
Prodiuseris Sonny Bono
Apžvalgos
Cher chronologija
All I Really Want to Do
(1965)
„The Sonny Side of Chér“
(1966)
Chér
(1966)

„The Sonny Side of Cher“ – antrasis amerikiečių dainininkės ir aktorės Cher studijinis albumas, išleistas įrašų kompanijos „Imperial Records“ 1966 m. vasarį. Cher vėl bendradarbiavo su Sonny Bono ir Harold Battiste. Albumas yra sudarytas daugiausia iš koverių bei dviejų dainų parašytų Sonny Bono. Albumo pavadinimas yra žodžių žaismas su pirmojo Cher vyro Sonny Bono vardu. Po išleidimo albumas buvo palankiai įvertintas kritikų ir sulaukė teigiamų atsiliepimų. Šis albumas buvo antrasis sėkmingas Cher albumas 7-ajame dešimtmetyje.

Albumo informacija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po pirmojo albumo sėkmės Cher netrukus įrašė savo antrąjį albumą. „The Sonny Side of Chér“ pateko į topą kai jame buvo ir antrasis „Sonny & Cher“ albumas „The Wondrous World of Sonny & Cher“. Albumas buvo išleistas pagal ta pačią formulę kaip ir pirmasis: pertvarkyti koveriai ir naujos dainos parašytos Sonny Bono. „The Sonny Side of Chér“ buvo ne toks sėkmingas kaip pirmasis albumas, tačiau jame buvo didesnių hitų nei pirmajame. Jame yra antrasis Cher hitas Sonny Bono parašyta daina „Bang Bang (My Baby Shot Me Down)“. Su daina „Bang Bang (My Baby Shot Me Down)“ Cher neabejotinai įsitvirtino Amerikos pop kultūroje. Albume taip pat yra dvi dainos su prancūzišku atspalviu: „A Young Girl“ ir „Our Day Will Come“.

Kaip ir ankstesniajame savo albume „All I Really Want to Do“, Cher perdainavo vieną dainą parašytą ir atliktą Bob Dylan'o – „Like a Rolling Stone“.[1] Albume taip pat yra Tom Jones'o „It’s Not Unusual“, populiari daina „Our Day Will Come“ ir „The Girl from Impanema“.[1] Kiti koveriai yra „A Young Girl“, „Ol' Man River“, kurioje atsiskleidžia stiprus Cher balsas.[1]

1992 m. šis ir Cher debiutinis albumas „All I Really Want to Do“ įrašų kompanijos „EMI“ buvo perleisti kaip vienas CD formatu, kuriame buvo visos dainos iš abiejų albumų.[2] 1995 m. „EMI“ perleido šią versiją kartu su albumu „Cher“.[2] Paskutinė albumo versija buvo išleista 2005 metais įrašų kompanijos „BGO Records“ tik Jungtinėje Karalystėje.

Pozicijos topuose[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„The Sonny Side of Chér“, kaip ir ankstesnis Cher albumas, sėkmingai pasirodė tope Billboard 200. Albumas į topą pateko kai jame dar buvo „Sonny & Cher“ albumas „The Wondrous World of Sonny & Cher“. Aukščiausia pozicija, kurią pasiekė buvo 26-oji vieta. Albumas taip pat pateko į Jungtinės Karalystės albumų topą. Gegužę jis debiutavo 28-oje vietoje ir po trijų savaičių pasiekė aukščiausią – 11-ąją poziciją.[3] Albumas tope išbuvo 11 savaičių iki liepos.[3] „The Sonny Side of Chér“ buvo paskutinis jos albumas patekęs į JK albumų topą iki jos 1987 m. sugrįžimo albumo „Cher“, išleisto įrašų kompanijos „Geffen Records“. Albumas taip pat pateko į Norvegijos albumų topą ir pasiekė 17-ąją vietą.

Šalis (1966) Pozicija Setifikatas Pardavimai
JK albumų topas 11 - -
Norvegijos albumų topas 17 - -
JAV Billboard 200 26 - -

Singlai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iš albumo buvo išleisti tik du singlai ir abu buvo parašyti Sonny Bono. Pirmasis albumo singlas „Where Do You Go“ pasiekė 25-ąją topo Billboard Hot 100 vietą ir 17-ąją Kanados singlų tope. Antrasis singlas tapo sėkmingiausia Cher daina 7-ajame dešimtmetyje. „Bang Bang (My Baby Shot Me Down)“ pasiekė 2-ąją vietą JAV ir 3-iąją JK singlų tope. Vėliau Sonny Bono perdainavo dainą „Sonny & Cher“ gyvo garso albumui „Live in Las Vegas Vol. 2“, taip pat ji buvo remiksuota 1987 m. albumui „Cher“.

Albumo dainos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

# Daina Kompozitoriai Laikas
Pirmoji plokštelės pusė
1. Bang Bang (My Baby Shot Me Down) Sonny Bono 2:40
2. „A Young Girl (Une Enfante)“ Oscar Brown, Jr., Charles Aznavour, Robert Chauvigny 3:22
3. „Where Do You Go“ Sonny Bono, 3:12
4. „Our Day Will Come“ Bob Hilliard, Mort Garson 2:12
5. „Elusive Butterfly“ Bob Lind 2:30
6. „Like a Rolling Stone“ Bob Dylan 3:45
Antroji plokštelės pusė
1. „Ol' Man River“ Oscar Hammerstein II, Jerome Kern 2:50
2. „Come to Your Window“ Bob Lind 2:48
3. „The Girl from Ipanema“ Vinicius de Moraes, Norman Gimbel, Antonio Carlos Jobim 2:09
4. „It’s Not Unusual“ Gordon Mills, Leslie Reed 2:08
5. „Time“ Michael Merchant 3:16
6. „Milord“ Lewis, Marguerite Monnot, George Moustaki 2:43

Sudėtis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Cher – pagrindinis vokalas
  • Sonny Bono – įrašų prodiuseris
  • Harold Battiste – aranžuotojas
  • Larry Levine – garso inžinierius
  • Stan Ross – garso inžinierius
  • Woody Woodward – meninis režisierius

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 1,2 „The Sonny Side of Chèr Review“. CherScholar.com. Nuoroda tikrinta 2009-02-05.
  2. 2,0 2,1 „All I Really Want to Do albums“. Homepages.ihug.com.au. Suarchyvuotas originalas 2009-07-17. Nuoroda tikrinta 2009-08-11.
  3. 3,0 3,1 „The Sonny Side of Chér UK chart“. Chartstats.com. Suarchyvuota iš originalo 2013-01-19. Nuoroda tikrinta 2009-08-12.