The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Kūrėjas Starbreeze Studios, Tigon Studios
Leidėjas Atari
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2009 m. balandžio 7 d.
Žanras (-ai) pirmojo asmens šaudyklė, stealth
Režimas Vieno arba kelių žaidėjų
Reitingai ESRB: Mature, 17+
Platforma Xbox 360, PlayStation 3, Windows, Mac OS
Versija
Variklis
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Kitos dalys

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (liet. Ridiko kronikos. „Dark Athena“ apgultis) – 2009 m. kompiuterinis žaidimas, pirmojo asmens šaudyklė su stealth elementais Xbox 360, Playstation 3, Windows ir Mac OS sistemoms. Žaidimas yra 2004 m. žaidimo „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“ tęsinys.

Žaidimas sulaukė palankaus kritikų įvertinimo. Metacritic.com tinklalapio kritikų apžvalgų suvestinės vertinimo vidurkis 82 balų iš 100.[1] Gamerankings.com tinklalapyje žaidimas įvertintas 81,74 %.[2] Pasaulyje buvo parduota 0,48 mln. žaidimo kopijų (2013 m. duomenimis).[3]

Leidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena“ žaidimas paremtas filmų „Visiška tamsa“ ir „Ridiko kronikos“ pagrindinio veikėjo Ridiko (piln. Richard B. Riddick) charakteriu. Žaidimo veikėją įgarsina filmuose Ridiką vaidinantis Vin Diesel. Žaidimas yra pirmojo asmens šaudyklė. Jis yra 2004 m. žaidimo „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“ tąsa, tačiau su juo neturi bendrų siužetinių elementų. Žaidimą galima žaisti trimis sunkumo lygiais: lengvu, normaliu ir sunkiu. Sunkumo lygius galima persijungti žaidimo eigoje. Veiksmas daugiausia vyksta milžiniškoje kosminėje stotyje, pavadinimu „Dark Athena“. Antrojoje žaidimo pusėje veiksmas persikelia į planetą Aquerra Prime. Ridiko misija yra išsilaisvinti iš „Dark Athena“ laivo.

Žaidime galima valdyti grupę šaunamųjų ginklų arba kautis kumščiais, šaltaisiais ginklais. Ridikas gali pasislėpti tamsoje ir, dėka gebėjimo matyti tamsoje, iš pasalų atakuoti priešininkus. Žaidime galima surinkti 59 trofėjus − informacines kortas (bounty cards). Žaidimas yra ženkliai sunkesnis nei „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“ dėl kur kas greičiau reaguojančių ir pavojingesnių priešininkų. Jis buvo sumanytas kaip „Escape from Butcher Bay“ plėtinys, tačiau su laiku buvo sukurtas atskiru savarankišku žaidimu. Žaidime yra tarptinklinio, kelių žaidėjų (iki 12) žaidžiami scenarijai.

Žaidimo siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Ridikas ir Džounsas klajoja kosminėje kapsulėje užmigę kriogeniniu miegu po įvykių žaidime „The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“. Kapsulę atsitiktinai suranda kosminė stotis „Dark Athena“, kurioje valdžią yra paėmusi Geil Ryvas. Ji įkalino buvusį stoties kapitoną ir pavertė stotį piratų laivu. Ridiko ir Džounso kapsulei priartėjus prie stoties Ridikas pabunda iš miego ir spėja pasislėpti nuo ieškotojų, kurie suranda Džounsą ir išneša jo kūną į laivą. Ridikas sužino, kad „Dark Athena“ stotyje Ryvas yra suorganizavusi eksperimentinius tyrimus su žmonėmis, kuriuos ji verčia paklusniais, nuotoliniu būdu kontroliuojamais kūnais − dronais. Ridikas siekia išsigelbėti iš stoties ir padėti čia kalinamiems, dar nepaverstiems dronais, žmonėms. Tačiau, ištrūkus iš stoties bėdos nesibaigia − Ridikui nukritus su kapsulę į gretimą Aquerra Prime planetą, paaiškėja, kad vietinę kolonistų naujakurių gyvenvietę yra apgulę „Dark Athena“ samdiniai, kuriems reikalingi žmonių kūnai dronų gamybai...

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]