The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Kūrėjas Starbreeze Studios, Tigon Studios
Leidėjas Vivendi Universal Games, Inc.
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2004 m. birželio 1 d.
Žanras (-ai) pirmojo asmens šaudyklė, stealth
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Mature, 17+
Platforma Xbox, Xbox 360, PlayStation 3, Windows
Versija
Variklis
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (liet. Ridiko kronikos. Pabėgimas iš „Butcher Bay“) – 2004 m. kompiuterinis žaidimas, pirmojo asmens šaudyklė su stealth elementais XBOX ir Windows sistemoms. Žaidimas paremtas filmų „Visiška tamsa“ ir „Ridiko kronikos“ (kurtas tuo pat metu, kaip žaidimas) motyvais.

Žaidimas sulaukė palankaus kritikų įvertinimo. Metacritic.com tinklalapio kritikų apžvalgų suvestinės vertinimo vidurkis 90 balų iš 100.[1] Gamerankings.com tinklalapyje žaidimas įvertintas 88,61 %.[2] Pasaulyje buvo parduota 0,45 mln. žaidimo kopijų Xbox platformai (2013 m. duomenimis).[3]

2009 m. pasirodė perdirbtas, aukštesnės vaizdo grafikos kokybės leidimas kartu su tęsiniu „The Chronicles of Riddick: Assault on Dark AthenaPlaystation 3, Xbox 360, Windows platformoms.

Leidimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay“ žaidimas paremtas filmų „Visiška tamsa“ ir „Ridiko kronikos“ pagrindinio veikėjo Ridiko (piln. Richard B. Riddick) charakteriu. Žaidimo veikėją įgarsina filmuose Ridiką vaidinantis Vin Diesel. Iš filmų paimti tik kai kurie siužeto elementai (Ridiko įkalinimas kalėjime, sugebėjimas matyti tamsoje). Žaidimas yra pirmojo asmens šaudyklė. Kai kuriais atvejais, Ridikui atliekant specialius veiksmus, žaidimo kamera gali trumpai persijungti į trečiojo asmens režimą. Žaidimą galima žaisti trimis sunkumo lygiais: lengvu, normaliu ir sunkiu. Sunkumo lygius galima persijungti žaidimo eigoje.

Veiksmas vyksta nežemiškos planetos specializuotame kalėjime, pavadinimu „Butcher Bay“, kuriame laikomi pavojingiausi galaktikos nusikaltėliai. Ridiko misija yra iš jo pabėgti. Žaidime galima valdyti grupę šaunamųjų ginklų arba kautis kumščiais, šaltaisiais ginklais. Ridikas gali pasislėpti tamsoje ir, dėka gebėjimo matyti tamsoje, iš pasalų atakuoti priešininkus. Žaidime galima surinkti 59 trofėjus − cigarečių pakelius.

Žaidimo siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Žaidimo veiksmas vyksta tolimoje ateityje. Nusikaltėlių medžiotojas Džounsas, kartu su keletu kitų kalinių, į kalėjimą „Butcher Bay“ atgabena ypač pavojingą nusikaltėlį Ridiką, už kurį paima nemenką atlygį. Ridikas turi išsivaduoti iš kalėjimo apsukriai rinkdamas informaciją iš kitų kalinių ir apeidamas arba žudydamas kalėjimo sargus. Padėtį apsunkina, kad medžiotojas Džounsas tikisi vėl pasigrobti Ridiką ir nugabenti į kitą kalėjimą, kuriame gautų antrą atlygį.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]