Super Mario Maker

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Super Mario Maker
Kūrėjas Nintendo
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius
Išleidimo data JP 2015 m. rugsėjo 10 d.
ŠA 2015 m. rugsėjo 11 d.
EU 2015 m. rugsėjo 11 d.
Žanras (-ai) Nuotykių žaidimas
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: E (visiems)
Platforma Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Super Mario
„Super Mario Maker“ kūrybos režimo pradinis interfeisas

Super Mario Maker – 2015 m. „Super Mario“ serijos kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė ir išleido Japonijos „Nintendo“ kompanija „Wii U“ konsolei.

„Super Mario Maker“ žaidime žaidėjai gali kurti „Marioplatformerio žaidimų lygius, sukurtais lygiais dalytis internete ir žaisti kitų žaidėjų sukurtus lygius. „Super Mario Maker“ buvo palankiai įvertintas kritikų: pagal metacritic.com svetainės suvestinę, vidutiniškai 88 balais iš 100.[1] Žaidimas buvo komerciškai sėkmingas, 2018 m. I ketvirčio duomenimis parduotas 4,00 mln. vnt. tiražu.[2]

2016 m. gruodį buvo išleista „Super Mario Maker“ adaptacija nešiojamai „Nintendo 3DS“ konsolei. Vidutiniškai ją kritikai įvertino 74 balais iš 100.[3] Daugiausiai kritikos sulaukė tai, kad žaidėjai savo sukurtais lygiais negali pasidalinti internete su visu pasauliu, o tik su šalimais esančiais „Nintendo 3DS“ naudotojais. Taip pat, „Wii U“ versijos daugelis sukurtų lygių nesuderinti su „3DS“ versija, iš interneto atsiunčiamų lygių paieška buvo labai apribota.

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Super Mario Maker“ išleistas pasauliniu mastu 2015 m. rugsėjo mėnesį. Žaidimas turi 2 režimus: žaidimo ir kūrybos.

  • Kūrybos režimas. Žaidėjui suteiktas tipiško „Super Mario“ serijos 2D grafikos žaidimo kūrimo interfeisas, kurį galima pasirinkti iš keturių, imituojančių skirtingų kartų serijos žaidimų aplinką ir stilių: „Super Mario Bros.“, „Super Mario Bros. 3“, „Super Mario World“ ir „New Super Mario Bros. U“. Naudodamasis lietimui jautriu „Nintendo Wii U Gamepad“ valdiklio mini ekranu, žaidėjas žaidimo aplinkos „tinklelyje“ gali išdėlioti įvairius žaidimų elementus ir tuoj pat juos žaisdamas patikrinti, kaip jie būtų žaidžiami valdant garsiausią „Nintendo“ žaidimų veikėją Mario. Žaidimo pradžioje žaidėjas turi žaisti kūrybos režimu 9 dienas bent po 5 minutes - tuomet su kiekviena diena jam suteikiamos galimybės naudotis vis didesniu kiekiu kūrybinių elementų. Kuriant galima parinkti muzikos takelį, garsus.
  • Žaidimo režimas. „Super Mario Maker“ žaidime yra įtraukti 68 „Nintendo“ sukurtų žaidimo lygių pavyzdžiai ir žaidėjas gali laisvai žaisti internete platinamus kitų „Super Mario Maker“ žaidėjų sukurtus lygius, kurių 2016 m. sausio pradžios skaičiavimais buvo internete įkelta 3,3 mln.[4] Žaisdamas kitų sukurtus lygius, žaidėjas gali įvertinti atskirų lygių kokybę ir bendrą kūrėjo darbą. Specialiai „Nintendo“ sukurtoje svetainėje išsirinkti lygius pagal sunkumo laipsnį, raktinius žodžius ir pan.

„Super Mario Maker“ žaidžiamas vieno žaidėjo, nors įmanomas variantas, kai vienas žaidėjas su „Gamepad“ valdikliu kuria žaidimo aplinką ir „trukdo“ kitam žaidėjui su kitu valdikliu tuo pat metu žaidžiančiam per TV ekraną. Žaidimas suderinamas su „Nintendo“ išleistomis amiibo žaislų figūrėlėmis su NFC funkcija.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]