Stardust (grupė)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Stardust
KilmėPrancūzija Prancūzija
ŽanraiHouse
Aktyvumo metai1998 m.
Įrašų kompanijaRoulé
Nariai
Thomas Bangalter, Alan Braxe, Benjamin Diamond

Stardust – muzikos projektas iš Prancūzijos. Šią grupę sudarė trys nariai: prodiuseriai Thomas Bangalter, Alan Braxe ir vokalistas Benjamin Diamond. Nors jie sukūrė tik vieną dainą, tačiau ši daina tapo hitu ir yra laikomas kaip vienas geriausių house muzikos kūrinių. Ši daina neoficialiai yra laikoma praeito tūkstantmečio house daina.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1998 m. trys nariai sukūrė garsųjį hitą „Music Sound Better With You“. Kaip ir daugelis french house atlikėjų perkuria ar naudoja senesnių laikų dainų ritmą ar pačią melodiją, tai ir Stardurt panaudojo amerikiečių dainininkės Chaka Khan dainą „Fate“. Stardust įrašė šį singlą, vieno jos nario Thomo Bangalter paskatinti, o pristatė jį garsiajame Paryžiaus klube „Rex club“, kur jie leisdavo savo setus. Thomas su Alan sukūrė melodiją su instrumentais, tuo tarpu Benjamin atliko vokalo partiją. Kitą dieną jie ir įrašė šią dainą vienoje studijoje. Grupė toliau nebe kūrė ir išėjo kas savo keliais.

Music Sounds Better With You[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išleistas 1998 m. jis greitai tapo hitu visame pasaulyje ir buvo nuolat leidžiamas tai radio stotyse, tai kitų atlikėjų setouose. Dainos trukmė 6:50 min. Ši daina buvo labai perkama, jau pirmą savaitę Didžiosios Britanijos pardavimų topuose užėmė 2-ąją vietą ir joje išsilaikė kelias savaites. Daina buvo remixuota, o 2007 m. Daft Punk savo garsiojo Alive 2007 pasirodo metu, pabaigai paleido ir Stardust dainą „Music Sound Better With You“, kuri buvo sujungta su dar keliomis grupės dainomis.